Rintantoeleke en Florientje

Louis Rutgeerts

Category: Children books

€ 23,49
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na zijn eerste avonturen beleeft Rintantoeleke nog heel wat meer. Op zijn tocht naar Verapas in sprookjesland, verlost hij de brave dorpelingen van een vissersdorp uit de handen van wrede piraten. Hij trekt verder en bestrijdt een valse graaf en diens snode vrouw Terpentina. In het laatste verhaal gaat het lieve oude vrouwke Serafina naar de sprookjeshemel. In haar testament laat zij nog een verrassing na. Het is de laatste wens van Serafina dat Rintantoeleke haar achternichtje, het mooie meisje Florientje zou bevrijden uit de handen van de trollenkoning Babold. Meer en meer is Rintantoeleke aangewezen op zijn eigen vindingrijkheid en op de hulp van zijn vriend Spiedie, de fiere valk. Dit tweede boek bevat drie verhalen die naadloos aansluiten op elkaar en op die van het eerste boek. Het boek is mooi geïllustreerd en heerlijk om te lezen en om voor te lezen.

From the book

De oude waard begon dan het hele verhaal: “Iedereen kende elkaar en wij waren allemaal goede vrienden. Elke dag brachten de vissersbootjes lekkere vis en schaaldieren mee uit de zee. Er was vreugde en welstand.
Maar, op zekere dag kwam een groot schip met donkere zeilen aangevaren dat voor anker ging aan de ingang van de baai. Enkele sloepen werden neergelaten en de bemanningsleden van de boot roeiden hierheen naar de haven.
Nieuwsgierig stonden wij en vele dorpelingen op de pier te kijken en wuifden hen vriendelijk toe.
Maar plots werd een zwarte vlag met een wit doodskop gehesen op de hoge mast van het donker karveel.
Iemand gilde luid: Piraten!
Verschrikt en in paniek vluchtten de mensen toen alle kanten op...
Ook mijn vrouw en ik” zei de waard, “renden zo snel we konden daarvandaan...
Kaat is onze kleindochter en zij is een weeskind. Haar lieve mama stierf bij haar geboorte en haar papa werd vermist op zee samen met zijn bemanning. Hun boot keerde nooit terug naar de haven...
Kaat riep ons nog na dat zij haar hondje ging halen. Dat was in al dat tumult en door al dat gedrum zoek geraakt. Maar sindsdien hebben wij Kaat niet meer teruggezien. De zeerovers hebben haar meegenomen naar hun schip...
Later vonden wij een perkament dat de piraten met een dolk aan een boom hadden vast gespiesd. Het was de eis voor een groot losgeld!

Wij zijn niet rijk,” vervolgde de waard. “We hebben veel te weinig geld om het losgeld voor Kaat te betalen. Al wat wij met de mensen uit het dorp konden samenbrengen, vonden de rovers nog steeds te weinig. Zij namen ons geld mee maar, nog kregen wij onze lieve Kaat niet terug...”Lees ook mijn eerste boek!

De avonturen van Rintantoeleke
ISBN: 9789402239669
Te bestellen via deze link:
https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8184

About the author

Louis Rutgeerts is geboren te Brussel (1942), maar woont met zijn echtgenote al lang in Roeselare (West-Vlaanderen). Hij is gepensioneerd gastro-enteroloog, vader van vier gehuwde kinderen en opa van elf kleinkinderen. De kinderheld ”RINTANTOELEKE” behoort tot het verhalen patrimonium van de familie.
De vertellingen van deze onversaagde en vindingrijke kinderheld mochten niet verloren gaan. Zij zullen verder worden voorgelezen, uit het eerste en nu ook tweede kleurrijk geïllustreerde, sprookjesachtige boek voor jonge lezers. Zij zullen er ook kennis maken met “FLORIENTJE.”

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rintantoeleke en Florientje

Author:

Louis Rutgeerts

Category:

Children books

Number of pages:

132

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover A5

Release date:

08-02-2019

ISBN:

978-94-022-5086-2 / 9789402250862

Price:

€ 23,49

Language

Dutch