Grasspoor

Klaas Schuurman

Category: Thrillers

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jules Reynders is terug! De bloederige openingsscène, gecontrasteerd door de onschuld van een kind, zet de toon van deze spannende thriller. Als nieuwbakken onderzoeksjournalist onderzoekt Jules Reynders een verdacht geval van wreed gedode dieren. Het blijft al snel niet alleen bij dieren. Waarom moesten ze dood? En wat hebben een golfbaan en een asielzoekerscentrum met elkaar te maken? Privé leidt zijn onderzoek tot een dramatische gebeurtenis die zijn leven totaal op zijn kop zet.

De vriendschap met een Syrisch jongetje confronteert Jules met zijn eigen vooroordelen. De vluchtelingenproblematiek en de maatschappijkritische houding van Jules Reynders zorgen voor een extra dimensie. Dit alles speelt zich af tegen het decor van een vaak herkenbaar Groningen.

From the book

Wanneer ik me, opgeschrikt door een hard klikkend geluid, omdraai ontdek ik nog meer, en niet alleen wat het geluid veroorzaakte. Op een afstandje van een meter of vier staat een man die me zwijgend aankijkt. In zijn handen heeft hij het voorwerp die het geluid veroorzaakte dat me deed omdraaien. Het feit dat het nadrukkelijk in mijn richting wijst, weerhoudt me ervan naar hem toe te gaan. Ik ken het effect van een jachtbuks goed genoeg om te beseffen dat ik geen risico moet nemen. Ik voel de warmte naar mijn hoofd stijgen en mijn benen zwaar worden Een wee gevoel grijpt me bij mijn strot. Is dit angst, of wat is dit? Ruben heeft me nog zo gewaarschuwd. Die eigenwijze Reynders wist het weer eens beter. En nu? Om mijn muzikale held Roger Waters te citeren: ‘Don't say it's the end of the road’.
De raspende stem getuigt van heel veel pakjes zware shag als hij zegt: ‘Ik kan me godverdomme niet herinneren dat ik je heb uitgenodigd, dus wie ben je en wat moet je hier?’
Ik overweeg wat ik zal antwoorden. Zowel politie als pers zal hij niet met enthousiasme begroeten. Het eerste ben ik niet, maar een leugentje om bestwil weerhoudt me niet te suggereren dat ik het wel ben, ik moet toch wat.
In de richting van het toegangspad wijzend zeg ik: ‘Mijn collega zou wel eens kunnen schrikken als hij zo meteen ziet dat je een wapen op me richt. Ik durf niet te garanderen dat hij zijn zenuwen in bedwang houdt. Met alle aanslagen van de laatste tijd zijn we tegenwoordig behoorlijk nerveus. Het lijkt me voor ons alle twee beter als je de buks weglegt. Ik zou je een paar vragen willen stellen, maar dan wel graag zonder dat je een buks op me richt, dat praat toch wat ongemakkelijk.’
Ik heb het gevoel dat mijn stem zowel onvast als ongeloofwaardig klinkt, en verwacht ieder moment dat de man tegenover mij in lachen uitbarst.

About the author

Klaas Schuurman (1965) is opgegroeid in het Groningse dorp Zeerijp. Tegenwoordig werkt hij voor een Groningse gemeente als beleidsmedewerker groen.
Tijdens een vakantie krijgt hij het idee om rond zijn eigen ‘groene’ vakgebied spannende verhalen te bedenken. En waarom zou hij die niet gewoon situeren in zijn eigen vertrouwde omgeving? Het plan om als probeersel een kort verhaal te bedenken heeft geleid tot het eerste boek met Jules Reynders in de hoofdrol: Koeiengek (Boekscout 2013). De opvolger, Dwaalgif (Noordboek 2014), bereikt de shortlist voor Beste Groninger Boek 2013-2014. Grasspoor (2018) is het derde boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Grasspoor

Author:

Klaas Schuurman

Category:

Thrillers

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-12-2018

ISBN:

978-94-0224-955-2 / 9789402249552

Price:

€ 22,00

Language

Dutch