Het wonderlijke avontuur van Grunko en Zilver - Het verhaal van een goede draak en een dapper elfje

Jolande Cornelisse-Beekman

Category: Youth books

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Neldania ligt onder grote dreiging; kwaadaardige draken smeden plannen om het land in te nemen. Grunko, de laatst overgebleven goede draak, krijgt de opdracht om zich als spion onder hen te mengen. Is hij wel dapper genoeg om deze taak te volbrengen?

Ondertussen krijgt de jonge elf Zilver ook een opdracht. Zij vindt het gezapige leventje in het Elfenbos maar niks en droomt van spanning en avontuur - maar haar verhaal loopt heel anders dan ze zich had kunnen bedenken!

Duik in de wereld van draken, elfjes en furgels met dit wonderlijke verhaal over Grunko en Zilver. Reis over de bergen van Neldania, de bloemenvelden en de sombere moerassen en laat je betoveren door het zonnige Gitralië. En vergeet niet je anti-bloemen-allergie-drankje in te pakken!

From the book

"Brrr, wat is het koud, zeg!", schrikt Grunko opeens op.
Hij kijkt omlaag en ziet geschrokken dat het land onder hem niet langer groen, maar grijs is. Niet wit van sneeuw, maar grauwgrijs. Nergens in de omgeving is nog een groene boom of struik te bekennen. Hier en daar liggen donkere puinhopen die lijken op ingestorte huizen. Al snel kan Grunko zijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Hij daalt neer op de grijze grond, die niet met sneeuw bedekt blijkt te zijn, maar met enkel stof. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt Grunko en terwijl hij om zich heen kijkt, merkt hij dat de lucht al even grijs is geworden als de grond waarop hij staat. Opeens schieten hem de woorden van Mardagi te binnen. “Als je afwijkt van de weg die je het snelst naar het Noorden brengt, kun je in de problemen komen.”
"Ach ja, natuurlijk!" Grunko slaat zich tegen het hoofd. "Ik ben van de kortste weg afgeweken! Ik had alsmaar richting het noorden moeten vliegen!" Een beetje bang vraagt hij zich af wat die problemen dan wel zullen zijn. Maar zijn bangheid verandert al snel in kwaadheid.
"Wat is dat nu!", schreeuwt hij.
"Wat is dat nu!", klinkt een echo vanuit de verte.
Grunko let er niet op en schreeuwt door.
"Ik kon toch niet over dat bloemenveld gaan vliegen! Ik moest wel een andere kant op!"
"...een andere kant op!", klinkt de echo weer.
Nu hoort Grunko de echo wel. Met gespitste oren luistert hij of er nog meer komt. Het blijft stil.
"Wie is daar?", roept Grunko voorzichtig, en kijkt goed om zich heen.
"Wie is daar?", roept de echo zacht terug.
Moedeloos gaat Grunko in het stof zitten.

About the author

Jolande Cornelisse-Beekman (1979) woont met haar gezin in de provincie Groningen. Als jong meisje raakte ze geïnspireerd door de natuur om haar heen en de vele boeken die ze verslond, en liet ze haar verbeelding de vrije loop in de verhalen waarmee ze schriften volschreef.

Het schrijven van een kinderboek was voor haar een avontuur op zich, maar ook de logische en gedroomde volgende stap. Met dit eerste boek hoopt ze veel kinderen én volwassenen te inspireren om dappere stappen te zetten en het avontuur van het leven aan te gaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het wonderlijke avontuur van Grunko en Zilver - Het verhaal van een goede draak en een dapper elfje

Author:

Jolande Cornelisse-Beekman

Category:

Youth books

Number of pages:

144

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

07-12-2018

ISBN:

978-94-022-4966-8 / 9789402249668

Price:

€ 19,99

Language

Dutch