Heel gewoon... Anne - Anne en poes & Anne de kampioen

Margo van Zummeren

Category: Picture books
  • (2)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anne en poes:
Eigenlijk is Anne heel gewoon. Maar toch ook heel bijzonder. Ze houdt het allermeest van poes. Die vertelt ze al haar geheimpjes. Poes houdt ook van haar, dat weet ze zeker. Tot poes op een dag verdwenen is...

Anne de kampioen:
Anne kan niet stilzitten. Ze houdt van rennen en klimmen en buitenspelen. Anne kan harder rennen dan wie dan ook. Harder dan de meneer en harder dan alle kinderen in de klas. Op haar verjaardag krijgt ze van moeder mooie nieuwe sportschoenen. Het begin van een prachtige sportdroom? Of loopt het allemaal wat anders?


From the book

Anne woont samen met haar moeder en haar broer in een klein dorp, ergens in Nederland.
Eigenlijk is Anne heel gewoon. Ze is bijna 8 jaar en zit bij meneer Hans in de klas. In groep 5. Ze verveelt zich nooit! Ze verzint altijd weer iets nieuws om te spelen. Anne is heel gewoon en tóch is Anne ook wel heel bijzonder.
Anne kan niet stil op een stoel een boek zitten lezen, net als Paultje van de buren. En als iedereen ’s morgens nog slaapt is Anne allang buiten aan het rennen of in de boomgaard aan het spelen. Dan klimt ze in de bomen en speelt indiaantje of rovertje.
En ’s avonds voor het eten moet moeder haar altijd zoeken. Want Anne? Die kan overal zitten!


About the author

Margo van Zummeren (1967) woont in Tilburg, is moeder van drie kinderen en lerares op een basisschool. Ze rondde de ALO (sportacademie) en Pabo af. De schrijfster kan, net als Anne, niet stilzitten. Ze is gek op sporten en is het liefst buiten. Met haar tekeningen in dit prentenboek, zou ze deze passie op de lezers over willen brengen. Elke dag tekent ze een tekeningetje. Hiermee drukt ze de gebeurtenissen op haar werk en thuis uit.

Reviews

2019-02-16 13:59:18 | By: Modita | Rating:
Een prachtig boek, zowel voor volwassenen als kinderen. De tekeningen zijn zo sprekend, dat ze bijna lijken te bewegen. Ze beelden precies uit waar de tekst over gaat: een heel mooie diepe boodschap, waar zowel ik als volwassene als de kinderen die het gelezen hebben (of aan wie het voorgelezen werd) veel aan hebben. Ik voel dat de auteur dat, wat zij verwoordt en verbeeldt, zelf helemaal doorleefd heeft. Ik word zo blij van de plaatjes! Ik heb het boekje ook al aan veel mensen kado gedaan, die het heel enthousiast hebben ontvangen. Het is een aanrader voor scholen om dit boekje in hun bibliotheek te hebben en voor leerkrachten in het basis onderwijs om het voor te lezen aan hun leerlingen. En voor therapeuten, psychologen, artsen en andere hulpverleners is het heel leuk om dit boekje op de tafel van hun wachtkamer te hebben. Dit schrijf ik omdat ik zelf zowel connecties met het onderwijs als met de hulpverlening heb. Dankjewel Margo!

2019-01-18 14:03:56 | By: Will | Rating:
Hartstikke leuk boekje! Met plezier gelezen en bekeken.Superleuke tekeningen. Helder verhaal zonder POESpas!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Heel gewoon... Anne - Anne en poes & Anne de kampioen

Author:

Margo van Zummeren

Category:

Picture books

Number of pages:

40

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-01-2019

ISBN:

978-94-0225-026-8 / 9789402250268

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)