Verdwaald in de tijd - Als het verleden heden wordt en Alzheimer je lot is

Hans van der Mispel

Category: Novels
  • (1)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De ziekte Alzheimer heeft Bert in haar greep. Hij snapt de wereld om zich heen niet meer, hetgeen wat leidt tot veel onbegrip in zijn naaste omgeving. Het verhaal van Bert is geschreven vanuit zijn gedachtengang. Verdriet en onmacht vertalen zich in het handelen van Bert. Onbegrip bij zijn omgeving is het resultaat.

Bert, een gewone man die een ziekte krijgt die ons allemaal kan treffen.

From the book

Piet van Schijndel kuierde op zijn gemak de gang op en neer. Hij stopte bij een deur en voelde aan de deurklink. De deur was op slot. Piet haalde zijn schouders eens op en liep verder over de gang. Een klein rood vierkant kastje verderop in de gang trok
zijn aandacht. 

Hij liep erheen en las: Breek het glas, Hier duwen.  

“Hier duwen”. herhaalde hij hardop. Hij drukte met zijn volle hand op het kastje, maar er gebeurde niets. Hij keek nog eens goed wat er stond: Breek het glas. Hij drukte met zijn duim midden in het kastje. Het glas brak en de knop onder het glas werd in gedrukt. Een luid bellen klonk over de gang. Piet had geen idee wat er allemaal gebeurde. Halverwege de gang vielen grote deuren vanzelf dicht. De grote deuren vlogen open en zusters kwamen aangerend. In de gang zagen ze alleen Piet staan. 

“Wat gebeurd hier, wat ben je aan het doen?”, werd er geroepen. 

“Aan het doen? Gewoon, ik doe wat hier staat, kijk maar wat hier staat: hier duwen. Nou, en dat heb ik dus gedaan, het zal er niet voor niks opstaan. Maar je kan duwen wat je wilt er gebeurd helemaal niets. Kijk maar.”  

Piet drukte nogmaals op de knop.

“Verdorie man dat is het brandalarm, dat snap je toch wel?" zei één van de zusters heel boos tegen hem. 

Piet had geen idee waar ze het over had. Gek mens, dacht hij. Wat een druktemaker, hier duwen staat er toch niet voor niets. Hij haalde zijn schouders maar eens op, deed zijn armen op zijn rug en kuierde, niet bepaald onder de indruk, verder over de gang. Ondertussen nog steeds “hier duwen” voor zich uit mompelend.

About the author

Hans van der Mispel is meer dan 40 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij beschrijft hij wat het betekent als iemand Alzheimer krijgt. Weergegeven vanuit de gedachte van de patiënt, maar ook vanuit de familieleden die er omheen staan. Een gevarieerd boek dat voor mensen in een vergelijkbare situatie van grote steun kan zijn. Verdriet, boosheid en angst wisselen elkaar af in omgang met een Alzheimer patiënt.

Reviews

2019-01-25 11:11:53 | By: Maartje | Rating:
Ik was zeer onder de indruk van dit boek. Het is Hans gelukt om deze ingrijpende situatie op een mooie manier op papier te zetten. Soms serieus (zoals bij het onderwerp past) maar hij heeft het voor elkaar gekregen om andere situaties heel luchtig en soms zelfs grappig te omschrijven. Echt een mooi en ontroerend boek, ik raad het aan iedereen aan!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verdwaald in de tijd - Als het verleden heden wordt en Alzheimer je lot is

Author:

Hans van der Mispel

Category:

Novels

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-01-2019

ISBN:

978-94-0225-064-0 / 9789402250640

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)