Water stapelen - Dagelijks Indonesië

Bert Elsendoorn

Category: Stories
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In “Water stapelen” wordt u uitgedaagd om te kijken naar hoe dagelijkse dingen worden uitgevoerd aan de andere kant van de wereld. De manier waarop de zaken gebeuren, wekt vaak verbazing. Waarom doet men het juist op die manier? Die vraag lijkt heel logisch, maar komt voort uit de eigen culturele achtergrond. Om te kunnen begrijpen wat mensen uit andere culturen beweegt, is het goed om door te vragen. Oprechte belangstelling wordt gewaardeerd en eenmaal in gesprek wordt er veel meer informatie gegeven dan aanvankelijk werd gevraagd. Verschillen tussen culturen worden dan juist een verrijking van het inzicht.

From the book

Ocep vertelde als volgt: “De familie had twee zoons, net als ik. Maar die jongens waren een stuk ouder dan mijn eigen kinderen. Ik had al wel regelmatig gezien dat de oudste zoon een vriendinnetje had. Het was een mooi meisje. Die jongen nam zijn vriendinnetje niet mee naar huis en vlak voor de ingang van het complex namen ze dan afscheid. Het meisje woonde een eind verderop. Mogelijk woont ze daar nog.” Ocep stak een sigaret op en vervolgde: “Dat ging een tijdje zo door en niemand sprak erover. Wat me wel opviel na enkele maanden was, dat het meisje steeds minder te zien was en die jongen vaak alleen kwam aanrijden op zijn motor.” Op een avond had Ocep de late dienst en het was al ruim na twaalf uur in de avond en dus na middernacht, toen er drie motoren kwamen aanrijden, met daarop totaal zeven mannen. Ze stopten bij de slagboom en wilden weten in welk huis de betreffende familie van de jongen woonde. “Ik voelde onmiddellijk dat ze iets kwaads in de zin hadden en zag dat er minstens twee mannen een soort van knuppel bij zich hadden. Ik wilde ze niet door laten gaan, maar hoe kon ik ze tegenhouden?” vroeg Ocep zich af. “Het was behoorlijk bedreigend en ik was maar alleen. Ik kon ze ook niet zomaar het huis van de familie aanwijzen en met ze meegaan en mijn post verlaten kon uiteraard ook niet. Het werd bij de slagboom een heftige discussie, die - zo bleek achteraf - door diverse mensen was gehoord. Ik kon niet anders doen dan op de mannen inpraten en hun mijn positie uitleggen.”
Nu hij er opnieuw over sprak zag ik iets van trots in de ogen van Ocep. Hij vervolgde: “Na een tijd gepraat te hebben, maakte ik een afspraak met de man die min of meer de leiding had. Ik zou de volgende ochtend de vader van de betreffende familie opzoeken en de naam en het nummer doorgeven van de man met wie hij werd geacht contact op te nemen.

About the author

Bert Elsendoorn is geboren in 1951 in Jutphaas. Al op jonge leeftijd had hij belangstelling voor verre landen en vreemde talen. Wat begon als een hobby werd later een bron van studie en dat kwam goed van pas op de door hem ondernomen reizen naar Azië. Zijn kennis van de taal en de cultuur opent voor hem vele deuren en brengt hem in nauw contact met de plaatselijke bevolking. Een selectie van de vele verhalen die hem zijn verteld, is opgenomen in dit boek.

Reviews

2019-02-11 10:00:08 | By: Annelies Oosting | Rating:
Heerlijk geschreven. Beeldend, je ruikt en proeft het sfeertje. Alsof ik zelf aanwezig ben. Of ik persoonlijk alle verschillende gebruiken zo zou beleven..... ik betwijfel het. Vooral 'het wachten, als maar wachten'.... Juist dat het een eigen cultuur is en niet aan de toeristen aangepast wordt maakt dat ik nieuwsgieriger word en het graag met eigen ogen wil zien.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Water stapelen - Dagelijks Indonesië

Author:

Bert Elsendoorn

Category:

Stories

Number of pages:

134

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-01-2019

ISBN:

978-94-0225-066-4 / 9789402250664

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)