Bordevol - Veelzijdige en toegankelijke recepten met glutenvrije opties

D'Jody van Knegsel

Category: Cookbooks

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bordevol, weer een kookboek. Maar deze is toch echt even wat anders. Je hoeft geen chefkok te zijn om deze recepten te maken. Zo'n 70 recepten en voor ieder wat wils. Van voorgerechten tot hapjes, van soepen tot nagerechten. Een boek met diverse gerechten en invloeden. Elke dag weer iets anders op je bord zonder te veel poespas. Proef het zelf!

In dit boek wordt er tevens rekening gehouden met een eventueel glutenvrij dieet. Volg je dit niet, dan hoef je nergens op te letten. Volg je dit wel of komt er iemand bij je eten die wel dit dieet volgt, dan geeft dit boek je handige handvaten.

From the book

Mangotiramisu

4 personen – 30 min. + minimaal 2 uur wachttijd

Ingrediënten
•2 eetrijpe mango’s
•20 g poedersuiker
•250 ml slagroom
•250 g mascarpone
•2 sinaasappels (150 ml sinaasappelsap)
•+/- 175 g lange vingers

Bereiding
Schil de mango’s. Snijd één mango in grove stukken en de andere in kleine stukken. Doe de grove stukken mango in een keukenmachine en pureer ze. Voeg de mascarpone en de poedersuiker toe. Pureer het geheel, zodat er een glad mangomengsel ontstaat. Klop de slagroom stijf en spatel door het mangomengsel.

Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een schaal. Sop de helft van de lange vingers een voor een in het sinaasappelsap, met de suikerlaag naar boven. Zorg dat het sinaasappelsap in de lange vingers kan trekken (+/- 10 seconden). Leg de lange vingers in een schaal en schep de helft van het mangomengsel erover. Herhaal deze twee stappen, zodat er twee dezelfde lagen ontstaan.

Maar de tiramisu af met de klein gesneden mango en zet afgedekt in de koelkast voor minimaal 2 uur, zodat het kan opstijven.

Tip
Garneer met wat geraspte witte chocolade.


About the author

D'Jody begon pas echt te koken toen ze op kamers ging. Daar begon ook haar avontuur op het gebied van eten. Ze leerde nieuwe mensen kennen en iedereen kookte op zijn of haar manier. Ze begon een passie voor koken te ontwikkelen en er ontstond al snel een verzameling recepten. Echter, het volgen van een recept lukte haar nooit. Het recept kreeg vaak een draai van 180 graden en dit was met regelmaat succesvol. Dus besloot ze de succesvolle recepten op papier te zetten. En zo ontstond de basis van haar kookboek. De jaren volgden en ze begon steeds meer te experimenteren. Zo neemt ze ook ideeën mee uit haar reizen of kijkt ze gewoon wat ze in de koelkast heeft liggen. Toen bij haar coeliakie werd ontdekt, is ze meer vorm gaan geven aan het kookboek en na al die jaren, is het boek Bordevol verschenen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bordevol - Veelzijdige en toegankelijke recepten met glutenvrije opties

Author:

D'Jody van Knegsel

Category:

Cookbooks

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

17-01-2020

ISBN:

978-94-6389-848-5 / 9789463898485

Price:

€ 21,50

Language

Dutch