zwijgen helpt niet

Desiree Mekke

Categorie: Gedichten
  • (1)

€ 15,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Desiree en Wim nemen de lezer mee in de geschiedenis van hun jeugd. Deze periode was een onveilige tijd. Een deel van die tijd waren zij pleegbroer en pleegzus van elkaar. 35 jaar later krijgen ze weer contact met elkaar door een stukje in een stadblad waar de eerste gedichtenbundel van Desiree wordt aangekondigd. Dit contact groeit uit tot deze bundel, waarmee ze het zwijgen doorbreken.

Uit het boek

verdwaald in het zwijgen
niet kunnen beginnen
wat is het begin
zij die het moesten weten
wisten het niet of deden alsof
zij die het wisten
waren jong en te bang
en ik die het voelde
was al verdwaald in het zwijgen
een nieuw begin was een herhaling
van zij die het moesten weten
maar zwegen uit eigen belang
ik die het wist
was zo jong, geen woorden
verdwaald in het zwijgen

Over de auteur

Desiree Mekke (1965) wil graag woorden en betekenis geven aan ervaringen die zich moeilijk laten beschrijven Het dagelijkse leven is haar inspiratiebron. Nu in deze bundel beschrijft zij ervaringen uit haar onveilige kindertijd. Wim de Geus (1960) haalt herinneringen op uit zijn jongensjaren. Ook voor hem was deze tijd een onveilige tijd. Samen met Desiree geeft Wim woorden waarover liever wordt gezwegen. Hun beide conclusie is: zwijgen helpt niet.

Reviews

2019-02-08 11:13:37 | Door: wijffels- van der Weide | Waardering:
Prachtig, al die lagen: kwetsbaarheid die haar eigen specifieke kracht vindt, authenticiteit in een tijd die bol staat van cliché`s, een dialoog tussen een broer en zus, iets waar we zo verschrikkelijk veel behoefte hebben nu het masculiene en het feminiene elkaar zoeken en willen aanvullen. En dan de kwaliteit van de gedichten van Desiree: beelden oproepen die inspireren: wat is het leven sterk, en mooi: ogen openhouden! En wat doet het leven ook pijn: mededogen voor elkaar, aandacht voor de kindjes van nu! En dat dat zomaar verschijnt, bescheiden, tastbaar, met vertrouwen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

zwijgen helpt niet

Auteur:

Desiree Mekke

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

46

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

11-01-2019

ISBN:

978-94-0225-034-3 / 9789402250343

Vaste prijs:

€ 15,50

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)