Gelogen waarheid

Isabel Bijsterbosch

Category: Thrillers
  • (4)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De zeventienjarige Emma is na een traumatische gebeurtenis bij haar vader in Epe komen wonen. Terwijl haar vader alleen maar aan het werk is, doet Emma wat hij van haar verwacht, namelijk hockeyen op hoog niveau en daarnaast haar havodiploma behalen. Tot ze Ron ontmoet. Hij laat haar inzien dat ze mag genieten van het leven, juist na alles wat er gebeurd is. Ze worden verliefd en langzaam durft Emma zich weer gelukkig te noemen, ondanks de slechte band met haar vader. Maar dan doet ze een ontdekking. Iets wat haar hele leven in een ander daglicht zet en haar in een ware nachtmerrie doet belanden.

From the book

Ik open de deur en kijk rond. Behalve mijn kleren, boeken en elektronische spullen heeft mijn vader niets meegenomen. De klerenkast, mijn bed, het bureau, alles staat er nog, want ik kreeg in Epe alles nieuw. Zelf durfde ik het huis niet meer in.
Dan valt mijn oog op iets dat op de grond ligt. Een fotolijst met een certificaat van een opdracht van school. Ik was er zo trots op, want ik was één van de weinigen van mijn klas die een certificaat kreeg. Daar had ik mijn klasgenoten mooi een hak mee gezet. Het glas is gebroken. Ik neem het mee, besluit ik. Ik sta op en kijk naar de vensterbank waar het altijd op had gestaan. Hé, dat is gek. Het raam staat open. Zou dat al die tijd open hebben gestaan?
Ik kijk een tijdje naar buiten. Dit verklaarde het geluid. Eerst is de lijst op de verwarming gevallen en toen op de grond, dat moet wel. Ik lach in mezelf. Hier schrok ik dus zo van. Ineens voel ik me een stuk beter. Zie mij hier eens staan! Ik heb het gedaan, ik heb niet opgegeven!
Plots strijkt er koude lucht langs mijn nek. Het lijkt wel een adem. Twee handen sluiten zich om mijn nek. Ik ben te verbluft, te geschrokken om te reageren. Ik ken deze handen.
‘Dag, Emma’, hoor ik achter me. Mijn adem stokt. Dit kan niet! Paniek dringt door mijn hele lichaam. Het maakt dat ik bevries. Dit moet een nare droom zijn. Maar direct besef ik dat dit wel echt gebeurt.

About the author

Isabel Sophie Bijsterbosch (Zwolle, 1995) is woonachtig in Epe. Al op de basisschool was ze erg druk met het bedenken en schrijven van korte verhalen. Zowel haar passie (paarden) als de mensen die dicht bij haar stonden kwamen hier als onderwerpen in voor, maar niemand mocht dit lezen. Tot in 2016 haar debuut ‘Beklemmende vrijheid’ uitgebracht werd. Tussen haar opleiding pedagogisch medewerker, oppassen op kinderen en de training van haar paard door, heeft ze vele uren op haar kamer besteed om aan een nieuw boek te werken. Deze meeslepende thriller is het resultaat.

Reviews

2019-02-03 14:05:32 | By: Christine | Rating:
Ongelofelijke pageturner. Je kunt het bijna niet opzij leggen. Alsof je in een film meegenomen wordt met steeds weer verrassende wendingen tot aan het einde!

2019-01-27 14:13:50 | By: Bep | Rating:
Heerlijk boek met verrassend eind. Ik zie uit naar een volgend boek van deze schrijfster!

2019-01-20 23:14:24 | By: Lisette | Rating:
Prachtig boek! Je wordt meteen gepakt en kunt het eigenlijk niet weg leggen. En wat een verrassend einde!

2019-01-15 16:15:43 | By: Manon | Rating:
Een pageturner van het begin tot het einde! Met een onverwacht slot. In één ruk uitgelezen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gelogen waarheid

Author:

Isabel Bijsterbosch

Category:

Thrillers

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-01-2019

ISBN:

978-94-0225-022-0 / 9789402250220

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)