Nooit de moed opgeven... het werkt! - Leven met een verlamming

Lokman Yapar

Category: Health

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lokman Yapar (52) is geboren in Turkije en op achtjarige leeftijd verhuisd naar Nederland. Hij vertelt in deze, soms ontroerende en schrijnende autobiografie zijn leven. Dit vanuit zijn dekentje of stoeltje in Turkije tot en met zijn rolstoel in Nederland. Vanaf zijn vijfde maand is hij door een hersenbeschadiging en spierverklevingen grotendeels verlamd. Lopen heeft hij dus nooit gekund. Daarnaast heeft hij moeite met lezen, schrijven en praten. Toch weet hij op knappe wijze, ondanks zijn beperkingen, zijn verhaal duidelijk weer te geven. Dit komt vooral door zijn uitstekende geheugen.

From the book

Die middag maakte ik de grond om de aardappelplantjes heen wat losser met het stokje en goot ik er water uit het blikje overheen.
Ik voelde me zo trots als een pauw en ’s avonds moest de hele familie het horen. Ik had iets om voor te zorgen! Eigen aardappelplantjes die aan mij waren toevertrouwd. Iedereen moest ervan afblijven!
Gek hè, maar die aardappelplantjes waren voor mij als een kostbaar kleinood. Ik vond het heerlijk ze ’s ochtends weer te zien en tegen ze te praten.
“Goed zo jongens! Prima, jullie redden het wel!”, mompelde ik dan in gedachten.
De hele ochtend was ik druk met ze te verzorgen. Met een stokje rommelde ik een beetje in de aarde eromheen en ik gaf ze water. Als ik daarmee klaar was, worstelde ik me weer terug naar m’n vaste plekje, vanwaar ik een beter uitzicht had op de gebeurtenissen om me heen. En ’s middags ging ik op zoek naar steentjes om eromheen te leggen en het terrein van de aardappelplantjes af te bakenen. Vaak lukte het me maar om twee of drie steentjes op te rapen, maar dat maakte me niet uit. Het leven kreeg door die twee plantjes voor mij ineens een heel andere wending. Immers, ik had iets om voor te zorgen en dat gaf me het gevoel dat ik me nuttig maakte!
Met een voldaan gevoel werd ik tegen de avond weer naar binnen gedragen en het hield me zo bezig dat ik er ’s nachts zelfs van droomde.

About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nooit de moed opgeven... het werkt! - Leven met een verlamming

Author:

Lokman Yapar

Category:

Health

Number of pages:

122

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

15-02-2019

ISBN:

978-94-6389-029-8 / 9789463890298

Price:

€ 18,50

Language

Dutch