Loofgang - Het verleden laat zich gelden

Ton Dijkstra

Category: Thrillers

€ 24,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een serene stilte van een loofgang wordt tot ontsteltenis van haar werkgever Jasper Kursteijn het ontzielde lichaam van Fleur Herne gevonden. De zoektocht naar de dader rakelt het oorlogsverleden van Jaspers familie op. De jonge rechercheur Falk Padric en haar team stuiten bij het onderzoek op een oude moordzaak van een journalist. De beide zaken blijken nauw met elkaar verbonden te zijn en het verleden laat zich gelden.

From the book

De volgende morgen klom hij de uitgehouwen trap van de Schloßberg op. Daar lag het imposante kasteel dat hoog boven de stad uittorende. De universiteit wilde zich van haar beste kant laten zien en had het Schloß als locatie voor de conferentie gekozen. Na de opening door de rector magnificus en iemand van het Landsesministerium werden inleidende presentaties gehouden. Marten had een goede plaats en kwam naast een kalende man met dun zilvergrijs, bijna wit haar, te zitten. Hij moest achter in de vijftig zijn geweest. Een pezige man van gemiddelde lengte met een opvallend pientere blik in de ogen. Alles en iedereen hield hij in de gaten. Hij stelde zich voor als Joseph Topeck en veerde op toen Marten zich als journalist voorstelde. Joseph was een en al aandacht. Hij was hier met een reden en vooral geïnteresseerd in de medisch-ethische onderwerpen. En hij was benieuwd of hij nog mensen kon herkennen. In negentienhonderdnegenendertig was hij naar Dachau gedeporteerd en van daaruit was hij in een van de nazivernietigingskampen terechtgekomen. De Russen hadden hem in negentienvijfenveertig bevrijd. Als een van de weinigen had Joseph het overleefd. Hij stroopte zijn linkermouw op en liet de uit zes cijfers bestaande tatoeage op zijn onderarm zien. Hij was op jacht en zag het als zijn taak om nazioorlogsmisdadigers voor het gerecht te brengen. Marten wilde er meer van weten en Joseph vond het geen gek idee om zijn verhaal aan de journalist te vertellen. Er waren immers ook veel Nederlanders in de kampen omgekomen. Ze besloten dat ze het middagprogramma dat geheel aan technologie was gewijd wel konden missen. Na de lunch zouden ze hun gesprek voortzetten.

“Heb je van de processen in Nürnberg gehoord waar de nazi- en SS-kopstukken en hun beulen voor hun misdaden tegen de vrede en de menselijkheid terecht stonden? Die werden daar van november negentienvijfenveertig tot oktober zesenveertig gehouden. Daarna werden in de kampen zelf nog processen gevoerd tegen de gewetenloze monsters die daar hadden huisgehouden.” Hij keek Marten doordringend aan, alsof hij hem op de proef wilde stellen.

About the author

Ton Dijkstra (1952) heeft een voorliefde voor whodunits en thrillers. Zowel heden als verleden zijn voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron om een geloofwaardige wereld te creëren waarin je zijn personages kunt ontmoeten. Het is een hele uitdaging om de blanke feiten te ontdekken. Zonder een scherp inzicht en een nieuwsgierige, zelfkritische houding kan de ware toedracht niet worden achterhaald.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Loofgang - Het verleden laat zich gelden

Author:

Ton Dijkstra

Category:

Thrillers

Number of pages:

350

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-03-2019

ISBN:

978-94-638-9076-2 / 9789463890762

Price:

€ 24,50

Language

Dutch