De sieraden van Lai Kaloea - Geschiedenis van een zendingsfamilie - Tussen Holland en Celebes

Anneke van der Stoel

Category: Religion

€ 24,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Ik heb een prachtige jeugd gehad met veel vrijheid. Maar veel gezinsleven heb ik niet gekend.’ 


Hanna Belksma (1917-2011) was een zendingskind. Urenlang kon ze vertellen over haar bijzondere jeugd, die ze afwisselend doorbracht op het Indische eiland Celebes (nu Sulawesi) en in Holland. De mooie herinneringen aan het zendingshuis Barana hielpen haar door moeilijke tijden. Tot op hoge leeftijd bleef haar echter een aantal vragen achtervolgen. Haar schoondochter ging op zoek naar de antwoorden. Met de belevenissen van Hanna en haar vader, zendeling Johannes Belksma (1884-1942), als leidraad wordt de lezer meegenomen in de wederwaardigheden van een zendingsfamilie in de eerste helft van de vorige eeuw. Toen de reis naar Celebes vier weken duurde, er nog nauwelijks telefoonverkeer was tussen Holland en Indië en er in Europa twee keer een grote oorlog uitbrak.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Op haar paardje door de velden trekkend kwam ze tot rust. Met de wind in haar haren verwaaiden alle zorgen. Heerlijk om even vrij te zijn, even zonder mensen om haar heen. Hanna genoot volop van de natuur. De weg langs de sawah’s was prachtig. Het zonlicht deed de kalkrotsen fel wit oplichten. Ze verbaasde zich weer over de bloeiende tijgerorchideeën die in Torajaland gewoon langs de weg stonden.
Onderweg klonk in de verte een luid geklop. Dat moest iemand zijn die bezig was in de rotsen een graf uit te houwen. Dichterbij gekomen zag ze de steenhouwer zitten, op een bamboestellage boven aan een lange ladder. Onder aan die ladder stond een kleine smederij, waar de steenhouwer zijn beitel steeds weer moest bijslijpen. Na ongeveer anderhalf jaar werk aan het graf zou van die lange beitel niet veel meer over zijn.

About the author

Anneke van der Stoel (1952) is kunsthistoricus. Ze werkte bij de Gemeente Amsterdam in diverse functies, onder meer als redacteur van een vakblad op het gebied van de ruimtelijke ordening. Daarnaast schreef ze artikelen over de inrichting van de openbare ruimte en het historische straatmeubilair in Amsterdam.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De sieraden van Lai Kaloea - Geschiedenis van een zendingsfamilie - Tussen Holland en Celebes

Author:

Anneke van der Stoel

Category:

Religion

Number of pages:

428

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-04-2019

ISBN:

978-94-6389-089-2 / 9789463890892

Price:

€ 24,99

Language

Dutch