De Verloren Amant

Anastasios Papaioannou

Category: Novels
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Sjoerd uit nieuwsgierigheid gaat chatten met Leroy ontdekt hij waarom meisjes hem nooit echt konden opwinden. Vanaf dat moment kolken zijn emoties en komt hij in gewetensnood door zijn conservatieve opvoeding. De lezer wordt in het verhaal getrokken door de opwindende, directe optekening van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. De originele schrijfstijl van Anastasios Papaioannou kenmerkt zich door microperspectief, waarbij hij tot op microscopisch niveau inzoomt op details, die hierdoor in een eigen universum tot bizarre en vervreemdende proporties groeien. Daarnaast doen de zinnelijkheid van zijn artistieke, bloemrijke zinnen en het homerisch gebruik van adjectieven denken aan een Griekse tragedie. Deze roman beschrijft verborgen problematiek waarmee veel jonge mensen worstelen; de schrijver slaagt erin hen op tedere, maar ook onbeschroomde wijze te bemoedigen en te emanciperen.

From the book

‘Luister eens Sjoerd. Ik zal je vertellen over een bezoek dat ik jaren geleden bracht aan Iran. De details en het nut van de reis zal ik je besparen, maar één specifiek moment zie ik nog zo duidelijk voor me. [...]
Oog in oog stond ik met hem. Hij dacht zoals ik dacht, hij voelde zoals ik voelde. Alleen had en heb ik het vreemde voorrecht dat wat ik denk ook te mogen zeggen en dat wat ik voel te uiten.
Oog in oog stond ik met een jongen die zijn leven en gevoelens liegt.
Ik had de macht om hem even te laten proeven van de vrijheid. Te laten ervaren hoe het is om die opgesloten geilheid los te laten, zonder bang te zijn betrapt te worden.
Ik had de macht om hem heel even heel gelukkig te maken.’
Sjoerd volgde Maarten aandachtig.
‘Wat heb je toen gedaan?’
Teleurgesteld in zichzelf, antwoordde Maarten:
‘Ik heb hem achter gelaten in het paleis. Ik durfde niet.’
Maarten keek neer, alsof er een deken van schande over hem heen werd getrokken.
In de korte stilte die volgde toonde Sjoerd begrip, hij had in zo’n situatie waarschijnlijk hetzelfde gedaan.
‘Sjoerd, als ik in Nederland hand in hand loop met mijn vriend dan voel ik me niet op mijn gemak. Ik kan uitgescholden worden of mensen maken vieze geluiden. Ik kan zelfs een paar klappen krijgen, hoewel dat niet vaak meer voor komt gelukkig.
Nederland is niet perfect, maar voor de meesten van ons is dit toch het paradijs. Jij wordt niet van een dak afgegooid; er wordt geen klopjacht op je geopend; je familie wil jou niet dood. Jij zult niet gestraft worden met stokslagen of overgoten met kokend water. Voor jou wordt er niet een oom opgebeld om de schande van de familie ‘weg te werken’.’ [...]
‘Stel je eens voor Sjoerd, dat jij nu oog in oog staat met die jongen. Die Iraanse jongen. Jullie zijn precies hetzelfde. Je denkt hetzelfde, je voelt hetzelfde, je verlangt hetzelfde. Alleen kan hij niet genieten van jouw vrijheden.
Je staat oog in oog, er is bijna geen afstand tussen jullie.
Zie je het voor je? Nou, probeer het hem nu eens uit te leggen.
Leg hem uit hoe het is om jou te zijn.’

About the author

Anastasios Papaioannou begon al op jonge leeftijd met schrijven. Tijdens de lange intercontinentale vluchten als purser schreef hij eerst korte verhalen over zijn ervaringen in de luchtvaart, en daarna ontstonden zijn eerste romans. De Verloren Amant lag lang op de plank, maar een enthousiaste vriendin zag veel potentie in het manuscript en zo werd dit ongewone liefdesverhaal zijn eerste uitgave.

Reviews

2019-04-12 21:30:04 | By: Michel Böning | Rating:
Dit boek is op een zeer pakkende manier geschreven. Het neemt je echt mee in de wereld en gedachtegang van de hoofdpersoon en laat je kennis maken met zijn gevoelens, belevingen/ervaringen, maar ook met zijn strubbelingen als jonge homoseksueel uit een gelovig gezin van het platteland. Vanaf het eerste moment raakte dit boek mij. Het was echt een punt van herkenning, waar een jonge homoseksueel mee te maken krijgt, z’n eerste gevoelens, z’n acceptatie, maar ook de vaak negatieve gedachtes over reacties van familie en vrienden. Dit boek is een echte aanrader. Vanaf het begin tot het eind een pakkend, meeslepend en alledaags verhaal. Dit alles op mooie, gevoelige en herkenbare manier geschreven. Voor mij een echte pageturner. Ik kan niet wachten op meer boeken van deze schrijver.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Verloren Amant

Author:

Anastasios Papaioannou

Category:

Novels

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-03-2019

ISBN:

978-94-6389-093-9 / 9789463890939

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)