De klokkenluider van Adiuvares - Een ode aan de vrouw en een vrouwelijk heelal

Gilbert Keyzer

Category: Novels
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is een nachtmerrie, hield Maarten zich voor. Hoe angstig het ook wordt, in een nachtmerrie ben je onkwetsbaar.
De vleugels staken schuin achterwaarts en fladderden lichtjes, als in ongeduld. Onwillekeurig bewonderde Maarten de ronde, bronzen billen en de gespierde aanhechtingsplaatsen van de vleugels op de rug.
Is het een duivelin, een demon of een engel, vroeg hij zich af. Hij besloot het voorlopig op het tweede te houden. Of toch een duivelin? De heupen waren onmiskenbaar die van een vrouwelijk wezen. Aan de achterzijde van dit wezen kon hij geen enkele verwonding ontdekken.
De door hem vermoedde demon draaide zich om en hurkte naast Maarten.
‘Mijn naam is Uriël’, klonk een vrouwelijk klinkende, ietwat metaalachtige stem.

From the book

Jelena knipte de plafonniere aan. Zoals eerder viel Otto de sjofele inrichting op. Het bed, het beschadigde behang, de douchebak met roestsporen en het opengeschoven, verbleekte douchegordijn. Zij begon hem te ontkleden. Vervolgens omhelsde zij hem en begon in zijn oor te fluisteren. Hij verstond niets van hetgeen zij hem vroeg of beloofde. Opwinding voelde hij nauwelijks meer.
Otto voelde zich in een wereld meegetrokken waarin hij zich voor het eerst als een vreemde beschouwde, alsof hem een slecht gelukte imitatie van het paradijs werd opgedrongen. Je zaait inderdaad wat je oogst, dacht hij en hij nam zich voor die zin te onthouden totdat zij in een toespraak betreffende de komende fusie te pas zou komen.
Jelena verwijderde hetgeen zij aan kleding droeg, weinig meer dan vodjes, door elastiek bijeen gehouden. Zozeer werd Otto zich bewust van de onvolmaaktheid, de valsheid en de schamelheid van hetgeen hijzelf had geschapen, dat hij haar dwong zich weer aan te kleden, daarna zelf ook zijn kleding weer aantrok en de verontrustte prostituee voor zich uit naar beneden stuurde. Jelena bracht ter verontschuldiging klagende geluiden voort.
‘Is er iets niet koet aan me mijnhier? Ik rauk toch niet? Vindt oe mai te diek?’
Om haar geur te controleren, hief zij beurtelings de armen om onder haar oksels te ruiken.
In de hal aangekomen nam hij haar bij de arm.
‘Er is niets mis met je, begrijp je dat? Je hoeft niet bang te zijn. Ik ben alleen...ik stuur je niet weg.’ Alsof hij haar hiermee een enorme gunst had verleend, viel zij hem om de hals.
Hij legde zijn handen op haar grotendeels naakte billen, waardoor alsnog een begin van begeerte bij hem opkwam, maar hij bevrijdde zich alsnog voorzichtig uit haar armen en stuurde haar het wachtkamertje weer in.
Otto ontsloot de metalen deur, betrad de hal, trok de deur achter zich dicht en schoof de harmonicadeur op een kier. Al loerende zag hij dat er onverwacht nieuwe klanten waren binnengekomen. Alle nissen zaten vol.
Harm stond met Merijn een praatje te maken. De barkeeper bereidde cocktails. Otto rook sigarendamp, waarvan de geur het odeur van Jelena’s parfum verdrong.

About the author

Gilbert Keyzer heeft een carrière in zorg en onderwijs achter de rug. Hij is verpleegkundige en controller geweest. Na zijn gedwongen ontslag in 2013 is hij begonnen met het schrijven van romans, korte verhalen en novelles en is hij columnist geweest. De klokkenluider van Adiuvares is zijn achtste roman. Gilbert Keyzer woont in Almere.

Reviews

2019-03-05 12:49:13 | By: Loes | Rating:
Erg fijn boek, leest prettig en de personages zijn erg goed beschreven! Het boeit me echt!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De klokkenluider van Adiuvares - Een ode aan de vrouw en een vrouwelijk heelal

Author:

Gilbert Keyzer

Category:

Novels

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-01-2019

ISBN:

978-94-0225-068-8 / 9789402250688

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)