Limieten

Tim Bastiaens

Category: Novels

€ 18,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Filippe is een rijinstructeur die samen met zijn bejaarde moeder een teruggetrokken bestaan leidt, tot een bezoek aan discotheek Stars zijn leven overhoop gooit. Jonathan, een student die het absolute einde van de mensheid vreest, ziet nog maar één manier om dit te voorkomen. Midden in een kale kamer wordt Frederic misselijk wakker en blijkt onvrijwillig deel te nemen aan een bizar experiment. Drie levens, die door toedoen van een geheimzinnige firma met elkaar verweven raken, terwijl massale regenbuien heel West-Europa definitief dreigen te verzwelgen...

From the book

Plots bevindt hij zich in een kamer zonder vensters en staart naar het gezicht van de indrukwekkend grote man in zijn smerige, blauwe overall. In een hoek van het vertrek, achter Filippes rug, houdt zich een tweede figuur schuil. Hij draagt een lange, grijze jas, die tot op de vloerplanken reikt en zijn lichaam helemaal omsluit. Deze man beweegt niet. Hij staat bevroren als een wassen beeld en zijn gegroefde gezicht vertoont geen emotie. Filippe kijkt terug naar de blauwe persoon vlak voor hem, die van een enorme, warrige baard is voorzien, en naar de tafel tussen hen beiden in. Op het blad daarvan ligt een zilveren hangertje aan een kleine, metalen halsketting, in het midden van een plas donkerrood vocht dat langzaam langs de poten omlaag kruipt en op de vloer begint te druppen. Nu bliksemt het in de kamer en plots zit de hele tafel onder het bloed. Terwijl zijn gezicht door een nieuwe elektrische ontlading kortstondig wordt verlicht, grijpt de man met de warrige baard het hangertje ruw vast en houdt het voor Filippes ogen. "Neen!" roept hij. De hele ruimte davert onder de kracht van zijn stem, die de donder overtreft, en met een wild gebaar gooit de man met de overall het hartvormige sieraad terug op het tafelblad. Daarop draait hij zich om, zodat Filippe alleen nog zijn rug kan zien. Steeds meer bloed begint van de tafel op de grond te stromen en algauw staat het plakkerig rode water iedereen tot aan de enkels. De figuur in de lange, grijze jas zet een stap naar voren en gaat naast Filippe staan. Zonder te spreken legt hij zijn hand op diens schouder, opvallend langzaam, en door zijn rimpels heen kan Filippe een subtiele glimlach waarnemen.

About the author

"Ik werd in 1977 geboren te Geel. Sinds 2000 werk ik als klinisch psycholoog en later ook als gedragstherapeut aan het UPC KULeuven Campus Kortenberg. Ik ben muziekliefhebber en filmfanaat. Na Zwarte Vogels is dit mijn tweede boek dat uitgegeven wordt door Boekscout.nl."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Limieten

Author:

Tim Bastiaens

Category:

Novels

Number of pages:

264

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

21-08-2009

ISBN:

978-94-608-9045-1 / 9789460890451

Price:

€ 18,95

Language

Dutch