De Witletingburcht - Quintalogia IV

Frans Schaars

Category: Fantasy

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na zijn vertrek uit de Vlakte van Daim moet Farras ruim een jaar wachten in Ponneren, voordat hij alle reisdocumenten in orde heeft om naar Sousourion te vertrekken. Kort voor zijn reis begint, sluit hij vriendschap met Céderic, landmeier van Yangulla. Samen bereiken ze de Witletingburcht. Als Farras de vloek van Wenarinace verbreekt, kunnen ze in Creapon, de Tempelstad van Sousourion, de aanzet geven voor de opstand tegen de tiran Filouratacz. Terwijl Farras moeizaam werkt aan de vernieuwing van het stadsbestuur, treft Céderic de voorbereidingen voor een uitvoering van zijn eigen muziek. Door die onderling sterk verschillende werkzaamheden komt hun vriendschap onder buitensporig hoge druk te staan en dat heeft dramatische gevolgen.

From the book

De buitengewoon grote brutale vleerhond sprong naar voren en spreidde beide voorpoten wijd uit om te pronken met zijn beschermende metalen borstplaat. Ogenblikkelijk mikte Farras op het hart en meedogenloos stootte hij zijn korte zwaard in de borst van het reusachtige beest. Het gemak waarmee de punt van zijn zwaard door de borstplaat priemde en in het hart van het monster sneed, verraste zowel Farras als Céderic. De ogen van de vleerhond puilden naar voren, zijn smoel vertrok nog van pijn en ontzetting alvorens het gedrocht levenloos op de grond neerplofte.
Toen verduisterde de lucht opnieuw, nu door enorme zwermen muggen, wespen en hommels. De ziedende vliegende vleerhonden hapten zinloos naar hun miezerige belagers. Met zijn andere hand maakte Farras een nieuw gebaar en al zijn belagers werden op dat zwijgende teken levend ingekapseld door duizenden, duizenden razende muggen die al die vleermuizen, vliegende honden, raven, roeken en kraaien in de oren kropen en ze daar meedogenloos staken. Onmiddellijk daarop vlogen hommeltjes onbevreesd op de zwarte belagers af, wrongen ze zich in de afschuwelijke oorschelpen van de gedrochten en persten hun was uit hun lijfjes, zodat de oren van de vijanden, honderden keren groter dan zij, verstopt raakten en genadeloos dicht gespoten werden. De machtige aanvallers bleken nu radeloos, stuurloos. Doof en blind gingen ze elkaar te lijf. Binnen enkele ogenblikken krioelden ze kriskras door elkaar op de grond, uitzinnig van waanzin en beten ze elkaar in het wilde weg.
Farras bewoog zijn beide armen kalm naar elkaar toe en op dat teken voltooiden de wespen hun verdediging van de heer van Witleting: bij duizenden tegelijk stortten zij zich op de machteloze vliegende honden, kraaien en vleermuizen en ze staken de belagers van Farras één voor één dood.
Binnen tien minuten was de strijd beslecht. Farras boog dankbaar naar zijn hulptroepen, hief beide handen omhoog en zwaaide kort als afscheid met beide handpalmen naar de opstijgende muggen, hommels en wespen. Ze zoemden een overwinningslied, dansten in de zon, stegen op naar het warme licht en losten zich in het niets op naar het scheen.

About the author

Frans A.M. Schaars (1953) is geboren in Didam en begon na het verschijnen van Diems Water in januari 2017 nog datzelfde jaar met Quintalogía: vijf fantasyboeken over de belevenissen van Farras. Het eerste deel, Het Herenhuis, vertelt de sombere jeugdjaren van Farras. Deel twee, De Donjon van Daim, verbeeldt zijn mooie rozige jaren in de Vlakte van Daim. Deel drie sluit het verblijf van Farras in de Merliëns af: Zingende Sluizen. Dit deel vier verhaalt zijn tocht naar Sousourion. Uiteindelijk dringt hij door tot in de Tempelstad Creapon. Quintalogia zal als vijfluik eindigen in de hoofdstad met: De Vesting Bakkolloth.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Witletingburcht - Quintalogia IV

Author:

Frans Schaars

Category:

Fantasy

Number of pages:

244

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-01-2019

ISBN:

978-94-022-5071-8 / 9789402250718

Price:

€ 20,50

Language

Dutch