Clickertraining met je paard

Monique Hamerslag

Categorie: Dieren

€ 17,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Ook wel eens versteld gestaan van wat dolfijnen kunnen leren? Natuurlijk zijn ze intelligent. Maar hun prestaties komen ook voort uit een slimme trainingsmethode. Dit boek beschrijft hoe jij en je paard kunnen werken met deze tactiek. Je leert over de geschiedenis en theorie van deze methode en krijgt veel praktische aanwijzingen en tips, verduidelijkt met meer dan 60 illustraties. Ga zelf succesvol aan de slag met je paard. Of je nu iets wilt doen aan probleemgedrag, zin hebt in vrijheidsdressuur, recreatie of competitie, jij en je paard zullen veel plezier hebben van dit boek.

Uit het boek

Clickertraining is een leuke trainingsmethode waaraan jij en je paard veel plezier zullen beleven. Mocht het als aardig bijverschijnsel gebeuren dat je paard en jij in wedstrijden bijzondere prestaties neerzetten dankzij clickertraining, vertel er dan vooral over. Iemand zei eens: "Als een paard met een blauwe ballon aan zijn staart een wedstrijd wint, binden de dag erna alle trainers een blauwe ballon aan hun paard." Clickertraining kan zo’n blauwe ballon zijn, maar dan eentje die echt werkt en waarbij een paard zich prima voelt. Normaal gesproken hoef je als clickertrainer niet zo nodig topprestaties neer te zetten, een prijzenkast te vullen, en al helemaal niet de competitie aan te gaan met andere clickertrainers. Je hoogste prioriteit is plezierig samenzijn met je paard en een goede relatie opbouwen, dat is beloning genoeg. Geen prestatiedwang dus, maar als je graag alles uit de methode wilt halen wat erin zit, of het gevoel hebt dat je meer wilt, kom je zeker verder met de volgende extra aanwijzingen. Je krijgt wat je clickt, dus als je vaak iets te laat of net te vroeg clickt, kan het resultaat anders uitpakken dan je voor ogen had. Gelukkig kan je met een paar eenvoudige oefeningen de timing verbeteren. Zet de radio aan, stem af op een nieuwszender of praatprogramma, en click elke keer dat je het woord ‘de’, ‘het’, ‘een’ of een ander regelmatig voorkomend woord voorbij hoort komen. Bij een politicus is ‘euh’ vaak een goede keus. Met de weerman/vrouw op televisie kan je ook leuk werken, click elke keer dat hij de linker of rechter arm omhoog beweegt.

Over de auteur

De afgelopen tien jaar heb ik veel ervaring opgedaan met clickertraining van paarden. Ik ontdekte deze trainingsmethode naar aanleiding van problemen met mijn paard Trix. Het werkte zeer goed en ik besloot me er verder in te verdiepen. Zo heb ik clinics gevolgd bij Alexandra Kurland en Bob Bailey. Ik geef ook zelf les. Via dit boek wil ik mijn kennis en ervaring delen, zodat meer mensen en dieren kunnen profiteren van clickertraining."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Clickertraining met je paard

Auteur:

Monique Hamerslag

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

204

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

21-08-2009

ISBN:

978-90-8834-687-3 / 9789088346873

Vaste prijs:

€ 17,45