Zie ik Zie - Verhalen over de kern van vriendschap en de kracht van vertrouwen

Femke Westland

Category: Stories
  • (3)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een bos. Een rivier. Een bever. Een bever die zijn waardevolste bezit cadeau wil doen aan zijn vrienden, maar hoe doe je dat? ZIE IK ZIE is een verhaal over vriendschap, elkaar zien én gezien worden. Een verhaal over leren vertrouwen, onzekerheid en de pijn van onrechtvaardigheid. Maar bovenal is het een verhaal over liefde.

From the book

Inmiddels is de toevallig ontstane ontmoetingsplek onmisbaar in de ogen van Bever en besluit hij de vergane boom te vervangen door een pas omgevallen exemplaar. Opgetogen door de gedachte hoe dit door zijn vrienden ontvangen zal worden, gaat hij aan het werk. Sleurt en sjouwt hij tot het beverzweet zich met grote druppels een weg zoekt door zijn vacht. Glanst zijn vacht alsof hij zojuist zijn conditietraining in het water beëindigd heeft.

Uitgeput neemt hij zelf als eerste plaats op de nieuwe bank, precies daar waar de zon hem ook van buiten kan verwarmen. Terwijl hij zich bewust is van alle schoonheid in zijn hoofd voelt Bever zich dankbaar. Dankbaar dat hij heeft mogen leren het water te vertrouwen en om alles wat dat leerproces hem gebracht heeft.

‘Hoe kan ik mijn vrienden dit grootste geschenk óók cadeau doen?’, mompelt Bever zachtjes voor zich uit. ‘Hoe kan ik geven wat zij moeten leren voelen, ervaren, diep van binnen?’

About the author

Femke Westland-Muller (1977) werkt als docent in het middelbaar beroepsonderwijs. Schrijven is voor haar dé manier om uiting te geven aan gedachten, gevoelens en dat wat haar opvalt of verbaast in de wereld om haar heen. Ze houdt hierbij van het samenspel van woorden en beelden om de lezer mee te voeren naar de kern van het verhaal. Meestal resulteert dit in een gedicht, maar ZIE IK ZIE is haar eerste boek met een dierenverhaal.

Reviews

2019-02-06 12:42:18 | By: Gerda. Siekerman | Rating:
Een heel liefdevol verhaal en prachtig geschreven! Ik heb het met veel plezier gelezen en doordat het zo mooi verwoord is, waan je jezelf in dat bos en zie je ook de dieren voor je. Heel knap! Ik hoop, dat er nog een volgend boek komt.


2019-01-30 15:49:25 | By: Annie Muller | Rating:
"Een juweel van een verhaal" zoals Pierre den Haan het beschrijft. Ik ben het helemaal met Pierre eens. Een mooiere beschrijving zou ik er niet voor kunnen bedenken. Ik heb ontzettend genoten van de beeldende manier van vertellen, alsof ikzelf Bever zit gade te slaan en zijn gevoelens ervaar. Geweldig! Dank aan Femke!

2019-01-28 17:29:30 | By: Pierre den Haan | Rating:
Een juweel van een verhaal.
Prachtig, origineel, schilderachtig en hoogstaand geschreven.
Als lezer word je meegenomen met de avonturen van Bever en ervaar je zijn emoties met als hoogtepunt "de liefde"!
Een heerlijke en rijke ervaring.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zie ik Zie - Verhalen over de kern van vriendschap en de kracht van vertrouwen

Author:

Femke Westland

Category:

Stories

Number of pages:

46

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-01-2019

ISBN:

978-94-022-5046-6 / 9789402250466

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)