De derde moord in Barbiershoeve - Deel 17, Serie: MobieleMisdaadBrigade

Antoon Engelbertink

Category: Thrillers
  • (1)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lidia krijgt in de bossen van Emst ruzie met haar vriend Arend. Daarna is ze spoorloos. Heeft hij haar vermoord? De criminele vader van Lidia ontsnapt uit de gevangenis om haar te wreken. Arend heeft als ober daarnaast een goedlopend cokehandeltje. Een junk probeert hem te rippen. Een andere junk wil hem afpersen. Het MobieleMisdaadBrigade-team onderzoekt de zaak en stuit op problemen. Arend heeft meerdere seksuele relaties tegelijkertijd. Nolda doet tijdens een vrijpartij niet wat hij beveelt en rijdt tegen een boom. Een rechercheur wordt neergeslagen en overlijdt later. Opzet of een ongeluk? Een boswachter herkent Lidia en tipt het team. De verblijfplaats van Arend wordt verraden en hij slaat op de vlucht.

From the book

Wie kan er nou voor twee man werken? Hij zal een schriftelijke klacht bij de Directie indienen en excuses en een geldelijke compensatie eisen.
Het takkewijf glimlacht tevreden. Kees kan de boom in. Iedereen kan de boom in, sinds zij het hier voor het zeggen heeft. En dat is al een maand. Iedereen buigt en bibbert. Mooi.
Johan fietst in 20 minuten naar Barbiershoeve en belt aan bij het huis van Lidia. Noppes. Zou ook vreemd zijn, dat ze nu vrolijk lachend de deur zou opendoen. Haar autootje staat op de parkeerplaats voor het huis en dat is heel normaal. Wat is hier dan aan de hand?
Het is wel vreemd dat een vette geblindeerde Audi hem voor de derde keer is gepasseerd. Of begint hij nu paranoïde te geraken?
Er zit maar een ding op: de vermoedelijke route naar het ziekenhuis volgen en kijken of hem iets verdachts opvalt.
Bingo, op de Kayersdijk ligt haar fiets in de heg. Niet op slot. Worden er tegenwoordig in Apeldoorn geen damesfietsen meer gestolen? Waarom ligt die fiets hier? Hoe is ze dan verder gegaan?
Johan ziet het niet meer zitten. Wat een gedonder en wat een geduvel op zijn ouwe dag. Maakt hij zich achteraf belachelijk door de politie niet te bellen of juist wel door het wel te doen? In beide gevallen is het resultaat hetzelfde. De vraag blijft simpel: wat is er met Lidia gebeurd? Hij stapt op zijn fiets en rijdt naar huis. Hij heeft last van zenuwen in zijn buik. Dat doet pijn. In zijn nek voelt hij steken als hij zijn hoofd naar links of naar rechts beweegt. Dat overkomt hem anders nooit. Maar hij hoeft niet ver meer, toevallig woont hij aan het begin van Barbiershoeve. Hij was de eerste, die er in 1988 kwam wonen. Thuis pakt hij totaal tegen zijn gewoonte in een neut. Voordat hij die voorzichtig en zonder te bibberen aan zijn lip heeft gezet, klinkt de deurbel. Nou ja, zeg, wie kan dat nou zijn? Lidia misschien?

About the author

Antoon Engelbertink (Losser, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek, dat hij samen met zijn eerste kleindochter schreef, gevolgd door twee gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn emotionele semi-autobiografische roman ‘Het geniepige vergif’. Antoon wisselt opnieuw van genre. De misdaadthriller ‘De tweede moord in Baaiduinen’ verschijnt in 2011 in de politieserie ’MobieleMisdaadBrigade’ (MMB). Hiermee heeft hij zijn draai gevonden, want er zijn al 16 MMB-thrillers gepubliceerd. Vooral actueel. De seks wordt niet vergeten, noch de humor. Ook deel 17 weet de lezer te boeien, leest lekker weg en is een verrassend en spannend leesgenot.

De delen van deze misdaadthrillerserie zijn volgens opgave van de stichting Lira reeds meer dan 11.000 keer uitgeleend in de Nederlandse bibliotheken.

Reviews

2019-02-12 12:47:07 | By: Antoon Engelbertink | Rating:
Als auteur had ik meerdere exemplaren besteld voor promotiedoeleinden. Het pakket werd zeer spoedig afgeleverd, zelfs 's avonds om 19.30 uur nog. Klasse!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De derde moord in Barbiershoeve - Deel 17, Serie: MobieleMisdaadBrigade

Author:

Antoon Engelbertink

Category:

Thrillers

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-01-2019

ISBN:

978-94-022-5077-0 / 9789402250770

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)