Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Uit een warm keukenhart
Verhalen en recepten uit de Surinaamse keuken

Auteur

Manorma Dwarkasing

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wie iets te vieren heeft, trakteert! Voor Manorma Dwarkasing is 2018 een jubileumjaar en daarom trakteert zij u als lezer op haar creatieve talenten: haar schrijf- en kookkunsten. Dichten, het schrijven van persoonlijke verhalen en de passie voor alles wat zich in de keuken afspeelt, komen bij elkaar in ‘Een warm keukenhart’. Door veel liefde in bestaande Surinaamse gerechten te doen, krijgen de maaltijden een extra dimensie en een hogere smaak. Met minimale ingrediënten, simpele woorden en maximale liefde schotelt ze u inspiratie voor tot het bereiden van een geslaagde maaltijd. Het genieten begint bij het lezen, het kopen van de ingrediënten en het bereiden van de maaltijden. Geniet ervan!

Over de auteur

Manorma Dwarkasing is in 1968 in Suriname geboren en woont nu al meer dan een kwart eeuw aaneengesloten in Nederland. Als veelzijdig en kleurrijk mens zet ze graag haar gedachten, gevoelens en levenservaringen op papier. Na haar twee eerder gepubliceerde boeken beschrijft ze in ‘Uit een warm keukenhart’ haar liefde voor het koken. Zowel het schrijven als het koken smaakt voor haar naar meer. Met haar originele aanpak brengt Manorma al schrijvend bestaande Surinaamse gerechten verder tot bloei.

Productinformatie

ISBN
9789463891561 / 978-94-638-9156-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-03-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tijdens de slavernij in de negentiende eeuw werd op de plantages in Suriname van alles verbouwd. Naast de grote aanplanten van riet en rijst werd er ook op kleine schaal groenten en aardvruchten zoals zoete aardappelen, cassave en Chinese tayer geplant. De opengekapte grond was erg vruchtbaar voor deze aardknollen. De bananenplanten deden het ook erg goed. De slaven moesten hiervan leven. De zelf verbouwde gewassen, die van zichzelf al smaakvol zijn, werden gebruikt om aan het eind van de dag een stevig maaltje te bereiden. Als extra smaakmaker werd er verse peper gebruikt. Zo bereidden de slaven destijds een grote hoeveelheid bravoe. De visvangst en het wild dat er gevangen werd, maakten van elk gezamenlijke maaltijd een feest.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek