De Broccolibende en Problemen

Mirjam de Jong

Categorie: Jeugdboeken

€ 16,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De Broccolibende
“Weet je wat we doen, Lisa, we gaan een bende beginnen!” “Ja maar, wat voor bende Lucas?” Lucas denkt even na. “Een bende en dan...” Hoe zou dit verder gaan? Zou dit goed gaan of worden ze opgepakt? Je leest het allemaal in dit boek!

Problemen
Mieke is wel vaker boos, maar nu is er echt wat aan de hand, merkt haar broer Rob. Meestal gaat het erover dat ze dat ene jurkje niet mag hebben of omdat ze niet mee mocht voetballen...maar wat is er dan? Zijn zusje moet naar het ziekenhuis, maar er is niets aan de hand. Rob is nieuwsgierig, misschien wel een beetje te erg. Ondertussen merkt hij ook dat hij er niet vrolijker van wordt. Al helemaal niet als er een filmpje van hem online komt, dat zijn beste vriend heeft gefilmd...Uit het boek

De Broccolibende
“DE POLITIE”, schreeuwt papa. Snel rent papa de trap op, mama rent achter hem aan. Papa zegt: “Hier blijven, zien ze mij niet, dan zijn jullie niet in gevaar.” Hij geeft mama en Lucas een kus en gaat het dak op. Op dat moment wordt de deur ingetrapt en wordt er geroepen door een zware mannenstem: “Verroer je niet, kom naar beneden.”

Problemen
Alles gaat goed, totdat er opeens wordt aangebeld... Rob doet open en daar staan een paar kinderen: Rick, het broertje van Mick, Julia, een meisje uit Mieke haar klas en nog twee meisjes, die Rob niet kent. Ze vragen naar Mieke. Rob haalt Mieke uit de woonkamer en blijft stiekem bij de deur staan totdat Mieke roept: “Ik ben even weg.” Rob aarzelt geen minuut en roept ook: “Ik ben even weg, doei.” Voordat zijn ouders antwoord kunnen geven slaat hij de deur dicht, stapt op zijn fiets en gaat Mieke achterna. Als hij ziet dat ze stoppen bij ‘Design & Meer’ stapt hij ook af en zet zijn fiets op slot. Hij gaat zo dicht mogelijk bij hen in de buurt staan en hoort Rick tegen Mieke zeggen: “De meiden willen allemaal wel een mooie haarband, kun jij dat regelen?”

Over de auteur

Mirjam de Jong, 10 jaar, woont samen met haar ouders, zus en broertje in Leeuwarden. In groep 6 heeft ze een verhaal geschreven en voorgelezen in de klas. De kinderen en de juf vonden het een heel leuk, spannend verhaal. De juf zei dat Mirjam het verhaal wel kon opsturen naar een uitgever. Mirjam heeft in groep 7 nog een verhaal geschreven, daarna heeft ze beide verhalen opgestuurd naar de uitgever. Deze was enthousiast. Beide verhalen worden nu uitgegeven in dit boekje.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Broccolibende en Problemen

Auteur:

Mirjam de Jong

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

54

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

15-03-2019

ISBN:

978-94-6389-104-2 / 9789463891042

Vaste prijs:

€ 16,50

Taal

Nederlands