Wonderkind - Een kinderwens met PCOS, zware zwangerschap en vroeggeboorte

Hillebrand Brandsma

Category: Health
  • (6)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Heb ik een kinderwens? Bij iedereen komt deze vraag vroeg of laat wel eens om de hoek kijken. Zie ik mezelf als een vader of moeder? En hoeveel kinderen zou ik willen? Velen hebben al eens over hun ideale gezinssituatie gefantaseerd. Hoe ziet jouw huisje, boompje, beestje er uit?

Bij mij was het niet anders. Een mooi huis, een lieve vrouw en twee of drie kinderen. Dat was voor mij het ideaalbeeld. Ik had wel eens gehoord en gelezen dat iedere geboorte weer bijzonder was. Ik keek er naar uit om dat te ervaren.

Het hele proces kun je onderverdelen in drie periodes: zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Voor velen lijkt dit en is dit een abc’tje. De kans dat je zwanger kunt worden is vrij groot, zo ook de kans op een goede zwangerschap en een goede bevalling.

Maar wat als je drie keer aan de verkeerde kant van de medaille zit?
Als alles anders gaat dan je had voorgesteld? Als de roze wolk nimmer in je gezichtsveld komt?
Samen met Annemieke had ik een kinderwens. Toen alles concreet leek te worden, bleek het nog niet zo eenvoudig te zijn. Met z’n tweeën kwamen we in een verhaal terecht waar niets zeker leek.

Gesteund door elkaar en door onze omgeving, besloten we er voor te gaan en te vechten voor onze grote wens.

From the book

Op het werk kan ik mijn aandacht er moeilijk bijhouden. Mijn gedachten zijn in het ziekenhuis. Ook als ik in de auto zit, merk ik soms dat ik afdwaal. Ik rijd op de ring als mijn telefoon gaat.
Hoewel ik bijna thuis ben, wil ik toch opnemen. Het kan Annemieke zijn.
“Hil, ze gaan de baby halen!”, huilt ze. Ik schrik me wezenloos en voel meteen mijn hartslag omhoog knallen. Ik bedenk me geen moment en wissel van afslag. “Ik kom er meteen aan!”, roep ik. Annemieke vertelt me dat het hartfilmpje weer niet goed was.
Het werd ook niet beter. Het aanbrengen van het infuus ging niet zonder slag of stoot. Ze heeft er veel last van. Op dit moment spuiten ze magnesium in haar lichaam. Dit is goed voor de hersenontwikkeling van de baby. “Ik ben bang Hil, kom je zo snel mogelijk?”, klinkt het bedroefd. Ik beloof haar dat ik er binnen enkele minuten ben. Ik ben even helemaal de kluts kwijt. Hoezo gaan ze nu al mijn zoon halen? Dit is veel te vroeg. Mijn ademhaling verloopt erg snel en ik ben enorm gespannen. Word ik zo vader?
En hoe zal het gaan met mijn zoon? Zal hij blijven leven?

About the author

Hillebrand Brandsma (1981) woont samen met zijn vriendin en zoontje in Tolbert. Het schrijven van een boek was al jaren een wens. De perikelen rondom de geboorte van zijn zoon vormden een uitgelezen mogelijkheid en motivatie om een zelfgeschreven boek uit te brengen. Het idee dat zijn zoon later alles kan nalezen, geeft hem de grootste voldoening.

Reviews

2019-04-21 18:35:45 | By: Jaap | Rating:
Erg indrukwekkend boek om te lezen. Geeft in detail weer waar ouders met vroeggeboren kinderen mee maken krijgen. Alle onzekerheden. Een emotionele achtbaan met gelukkig een goed einde.

2019-03-15 20:05:45 | By: Tiny Lieffering | Rating:
Een zeer indrukwekkend boek. je wordt helemaal meegenomen wat de ouders hebben moeten doorstaan.Heb het boek in èèn keer uitgelezen, met een soms een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen.

2019-03-13 15:02:58 | By: Jelle | Rating:
Binnen enkele dagen uitgelezen. Mooi geschreven, mijn complimenten. Je wordt als lezer meegenomen in een indringende gebeurtenis. Het zet dingen, in ieder geval voor mij, in perspectief. Zeker met twee kinderen die zonder toeters en bellen ter wereld kwamen. Het had ook heel anders kunnen zijn.

2019-03-11 16:27:25 | By: Andrea Poelstra | Rating:
Een indrukwekkend boek. Erg knap zoals alle gevoelens rondom de kinderwens, de moeizame zwangerschap en de angst en wanhoop rondom de vroeggeboorte zijn verwoord. Je krijgt een goed beeld van wat ouders die dit meemaken allemaal moeten doorstaan. Je hebt bijna het gevoel dat je daar ook bent in het ziekenhuis, en bijvoorbeeld op de intenstive care staat met die hele kleine baby's die vechten voor hun leven. Alles wordt op een hele prettige wijze beschreven en het leest erg prettig.

2019-03-03 14:12:33 | By: Lucie | Rating:
Met tranen in de ogen het boek in 1 dag uit gelezen. Prachtig!!!!

2019-02-22 14:27:57 | By: Sjouke | Rating:
Geeft op een bijzonder persoonlijke manier weer wat voor onzekerheid de komst van hun wonder allemaal heeft meegebracht. Schrijfstijl is erg prettig.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wonderkind - Een kinderwens met PCOS, zware zwangerschap en vroeggeboorte

Author:

Hillebrand Brandsma

Category:

Health

Number of pages:

180

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-02-2019

ISBN:

978-94-6389-043-4 / 9789463890434

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (6)