Mantelzorger... wie ben jij? - Mantelzorgers, hun eigen verhaal

Zwaantje Koopmans

Category: Society
  • (2)

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mantelzorg, zoveel groter en breder en vaak complexer dan gedacht wordt. Mantelzorgers, hun eigen verhalen open en eerlijk vertelt. Zij laten zien wat hun intenties zijn om te zorgen en te blijven zorgen voor die ander. Er is verdriet, onmacht, zorg en regelmatig financiële druk omdat zorgen en een betaalde baan vaak niet meer samen gaan. Maar er is ook kracht, liefde en doorzettingsvermogen. Stille helden, zonder lintjes en loftrompetten. Soms zijn ze oververmoeid, zoekend naar oplossingen, sommigen hebben een netwerk, sommigen ook niet, waardoor de zorg niet gedeeld kan worden. Mantelzorg kan daardoor bijna een fulltime baan zijn waarin de mantelzorger door de dag, avond en nacht heen, vaak alle facetten van het zorgen op zich moeten nemen.

From the book

‘Hij doet het uit liefde, zo gemakkelijk zit dat,’ zegt hij, ‘maar je wereld staat op haar kop als je vrouw van de ene op de andere dag zo ziek wordt dat zij niets meer kan, niets anders meer dan op een bed in de kamer liggen.’ Twee jonge dochters waren van het ene moment op het andere kind af en moesten mee zorgen, want papa moest ook nog gewoon naar zijn werk. Een netwerk was er niet. De hele huishouding kwam na werktijd op zijn schouders, net als het eten koken, wassen en schoonmaken.

About the author

Zwaantje Koopmans ( 1957), auteur van Mindkeeper (2018), woont samen met partner, dochter en veel trouwe dieren heerlijk op het platteland. Ze is gaan schrijven nadat ze door langdurige ziekte haar baan als Teamleider in de Zorgsector niet meer kon volhouden. Mantelzorger... wie ben jij? is ontstaan na ontmoetingen en gesprekken met diverse mantelzorgers. Hun eigen verhaal, vol emotie, vermoeidheid, soms wanhoop, maar zeker ook liefde en daadkracht.

Reviews

2019-03-23 16:31:57 | By: H Wanders | Rating:
Schrijnende verhalen, heel mooi in woord gebracht. De mentale belasting heeft de schrijfster duidelijk en met respect in dit boek beschreven.

2019-02-20 16:37:44 | By: W.J. Brandsma | Rating:
Duidelijk en goed alle problemen omschreven waar mantelzorgers mee te maken krijgen. Want het is een buitenstaander niet uit te leggen wat mantelzorg is tot dat het je zelf overkomt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mantelzorger... wie ben jij? - Mantelzorgers, hun eigen verhaal

Author:

Zwaantje Koopmans

Category:

Society

Number of pages:

116

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

08-02-2019

ISBN:

978-94-638-9009-0 / 9789463890090

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)