Het mysterie van de diamantsmokkelaars

Pim van Heteren

Category: Youth books

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit spannende jongensboek is op veertienjarige leeftijd geschreven door Pim van Heteren. Hij deed dat met een kroontjespen in een schrift met hard kaft. Dàt wel. In 1954 fantaseerde hij er lustig op los, met zijn jongensbrein. Zestig jaar lang bleef het verhaal onaangeroerd op de plank liggen. Maar vandaag kunnen jongens van nu ( 8-14 jaar ) het lezen. Het gaat over paarden en diamanten! Wat hebben diamanten nou te maken met paarden? Dat weet je pas als je het hele verhaal hebt gelezen. Spannend! Meestal schrijft een volwassene een jongensboek. Nu is een jongen van veertien zelf aan het woord! Uniek!

From the book

En ze moesten nog de hele nacht. De wind loeide, de regen kletterde uit de hemel op het dak. Het was een onheilspellende nacht. Opeens: “Arie, ik hoor wat.”
“Jaha, vast. Laat me toch slapen,” antwoordde Arie, die al half ingedommeld was.
“Arie,” zei Harm, nu met meer nadruk.
“Ja wat is er dan?”
“Ik hoor echt voetstappen op het erf.”
“Verrek,” zei Arie. “Dan is er iets mis. Niemand loopt nu buiten. Dat heeft vast iets te maken met die man in het zwart, vrees ik.” Ze keken elkaar veelbetekenend aan.
“Kom,” zei Arie zacht. “Kom mee.” Zachtjes stapten ze uit hun bed, kleedden zich aan en liepen op hun tenen de trap af. Zonder iemand wakker te maken slopen de twee midden in de nacht door de boerderij. De wind loeide nog en de regen gutste tegen de ramen. Ze liepen naar de achterdeur. Daar was het altijd een beetje beschut als je naar buiten moest. Elke zenuw was gespannen. Wat had de radio gezegd? Doe geen domme dingen, oplettendheid geboden. Ga ze niet achterna.
Met gebogen hoofd tegen de wind in liepen ze om de boerderij, totdat... ze een paard hoorden hinniken. Maar net toen ze over het erf naar de stallen wilden gaan, kwam de maan achter de wolken vandaan en riep een stem: “Handen omhoog.” Verschrikt keken ze achterom. Het was die zwarte griezel.
De jongens wilden vluchten, maar kregen allebei meteen een klap met een zwaar voorwerp op hun hoofd, waardoor ze bewusteloos op de grond vielen. Hier buiten konden ze wel in slaap vallen en in bed niet. Nou, ik zou liever in bed in slaap gevallen zijn, zei een stem in Harms hoofd. En ze hadden de griezel wèl gezien, maar niet degene, die hen had neergeslagen. Er waren er dus meer.

About the author

Pim van Heteren (73) schreef in de Kerstvakantie op zijn 14e dit kinderboek. Al op de lagere school leefde hij zijn fantasie uit in opstellen over zijn belevenissen en won zelfs een aantal prijzen daarvoor. Zijn kinderen vonden het boek reuze spannend en ook hun vriendjes konden niet ophouden met lezen. Het manuscript bleef bijna 60 jaar in de kast liggen, maar ontworstelde zich nu aan de vergetelheid en zal de lezer een paar spannende uren bezorgen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het mysterie van de diamantsmokkelaars

Author:

Pim van Heteren

Category:

Youth books

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-04-2019

ISBN:

978-94-638-9222-3 / 9789463892223

Price:

€ 17,99

Language

Dutch