Een waanzinnige reis - Een tijdreis door het zestiende-eeuwse Twenthe

Aart André

Category: (Local) History

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zaterdag 20 mei 1995. Allart valt in een zandtrechter van de blootgelegde funderingen van Huys Hengelo. Hij komt weer bij bewustzijn in een gangenstelsel van het huis. Hij verneemt dat hij precies 400 jaar is teruggevallen in de tijd. De Tachtigjarige oorlog is heftig in Twenthe. Hij maakt vrienden in het dorp Hengelo. Op zijn gedwongen reis komt hij in de zestiende-eeuwse stad Delden, in het bezette Enschede en in het naburige dorpje Beckum. Daar moet hij vechten en ontdekt de betovering van de luitmuziek. Of is het de bespeelster? Na de aanslag op zijn nieuwe liefde, is hij vast besloten om de moordenaar te pakken. Maar is dat wel zo verstandig? Een waanzinnige reis is een verhaal vol avontuur, tweestrijd, muziek en liefde.

From the book

Wat is er, lieverd? Word je een beetje onrustig?’, fluisterde ik.
‘Ik heb ’t niet zo op dit bosje. ’t Is geen groot bos, maar groot genoeg om...’ Ze had haar woorden nog niet uitgesproken, of van twee kanten kwamen mannen achter de bomen vandaan stormen.
Ze riepen de koetsier toe: ‘Halt, stop die kar! Sta of we schieten!’ Twee rovers zwaaiden met hun geweren en richtten ze op de koetsier. De koetsier trok aan de teugels. De huifkar stopte abrupt.
Hij stak direct zijn handen omhoog en schreeuwde: ‘Nee! Niet schietn! Ik heb vrouw en kleine kinder te voedn! Heb genade met mie!’
De mannen tegenover ons trokken ogenblikkelijk elk een klein geweer onder hun poncho vandaan. Ze begonnen ieder voor zich, waar ze zaten, naar buiten te schieten. Opeens zag ik welke mannen dat waren. Het waren twee van het groepje soldaten van sergeant Allaert, die ik de allereerste keer op de open plek in het bos had zien zitten. Het waren geoefende soldaten, want direct waren de schietende rovers buiten gevecht gesteld. Ze sprongen uit de huifkar en schoten nog twee keer op de vluchtende rovers. En met succes.
Want ik hoorde de koetsier schreeuwen: ‘Hoeraa! Noar de duvel met jullie, addergebroed!’ Het gevaar was geweken.
Mijn meisje had het niet meer. Trillend en snikkend lag ze tegen me aan.
‘Snif, snif... i-h-ik, ben zo b-h-hang.’
‘Het is voorbij, lieverd. Die twee mannen hebben de rovers onschadelijk gemaakt.’
Van spanning begon mijn lieve Corneeltje onbedaarlijk te huilen. Ik kuste haar meermalen op haar voorhoofd en wiegde haar een beetje.
Het was een kort, maar heftig incident. Ik trilde zelf ook wel een beetje. Het had zo maar ons laatste ritje kunnen zijn.

About the author

Aart André, geboren en getogen Hengeloër, woont met zijn vrouw in Hengelo. Van jongs af al is hij geïnteresseerd in de Hengelose historie. Al ruim 20 jaar geleden bekroop hem het gevoel om te schrijven. Maar al eerder na het lezen van de artikelen in de krant Tubantia over de blootgelegde funderingen van Huys Hengelo. In 2016 viel hij net buiten de prijzen bij een schrijfwedstrijd van die krant. In januari 2017 is hij met “Een waanzinnige reis” begonnen. De intentie was om een pakkend verhaal te schrijven, zodat elke lezer op een toegankelijke wijze kennis kan nemen van het zestiende-eeuwse Twente.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een waanzinnige reis - Een tijdreis door het zestiende-eeuwse Twenthe

Author:

Aart André

Category:

(Local) History

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-6389-331-2 / 9789463893312

Price:

€ 21,50

Language

Dutch