Zij bepaalt

Dirk Plug

Category: Novels
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vanaf het eerste woord weet hij je aandacht te grijpen. Door in dit verhaal in te spelen op de actualiteit en een blik te werpen op een meer vreedzame toekomst. Heel even laat hij je in het donker tasten. Om je daarna te boeien tot het laatste woord. Dit verhaal beschrijft dat de ware liefde tussen twee mensen niet verdwijnt door tijd of door grote en kleine tegenslagen. Bas en Belinda kunnen daarover meepraten. Vooral Bas, die is opgegroeid in een gezin waar geld volop aanwezig was, maar totaal geen liefde kende. Zelfs zijn moeder durfde uit angst voor het hoofd van het gezin geen liefde voor haar kinderen te uiten. Maar uiteindelijk zal hij liefde vinden en succesvol zijn.

From the book

“Als ik eerlijk ben, ik zou het niet weten. Zoals je weet ben ik met Monica getrouwd, omdat jij onbereikbaar was geworden voor mij. En dat ik met haar ben getrouwd, hoe zal ik het zeggen, ik kreeg steeds meer behoefte aan lichamelijk contact met een vrouw. En Monica liet duidelijk merken dat zij daartoe bereid was. Je kunt zeggen dat ons huwelijk uit lust is geboren. Want bij de eerste keer dat wij seks hadden, werd Monica zwanger. Het was natuurlijk onvoorstelbaar dat een dokter vergeten was dat zij al een halfjaar gestopt was met de pil. Zij vertelde dat aan mij via een mailtje in ongeveer deze bewoordingen: Lieverd, ik ben in verwachting, maak je niet ongerust, ik laat het weghalen. Kus Monica.
Ik heb haar toen direct laten weten dat ik haar nooit meer zou aankijken als ze dat liet gebeuren. Ik ben namelijk een tegenstander van abortus. En rest weet je en spijt heb ik daar niet van gekregen. Kijk eens naar die twee prachtige kinderen, Alex en Rosa. Jij, Angelina en de tweeling zijn mijn grootste rijkdom.”
“Bas, ik heb nog twee vragen. Was jij verliefd op Monica?”
“Nee, dat ben ik alleen op jou. Ik had wel gevoelens voor haar, maar verliefd zoals op jou, dat ben ik op haar nooit geweest.”
“Wat waren jouw gevoelens voor mij toen ik plotseling uit je leven verdween na het ziekenhuis?
“Dat begon met onbegrip, gevolgd door frustraties hoe ik door jou en je moeder werd behandeld. Uiteindelijk heb ik mij, terwijl ik verschrikkelijk kwaad was op jou, moeten neerleggen bij de ontstane situatie. Dat kwam hoofdzakelijk doordat ik het verschrikkelijk druk had met die fusie. Ik werkte in die periode bijna dag en nacht, om er maar voor te zorgen dat ik eenmaal in de veertien dagen vrij zou zijn wanneer Angelina zou komen. Maar iets anders, ik krijg ergens trek in. Zullen we naar binnen gaan?”
“Naar binnen, het is toch prachtig weer... Je kunt toch hier iets te drinken halen?”
“Waar ik trek in heb, heeft niets met drinken te maken, meer met lichamelijk contact en zoiets kun je beter niet in de open lucht doen. Maar als jij dat niet wil, dan haal ik wel iets te drinken."
“Ik weet iets beters. Je gaat iets te drinken halen en ik ga naar de garage. Ik heb nog nooit een vrijpartij gehad op de achterbank van een auto.”
“Dan stel ik voor om de Bentley te nemen, die is ruim vanbinnen en heeft ook een kleine, gevulde koelkast.” Hand in hand gaan ze op weg naar de garage.

About the author

Hoe is het mogelijk dat je als een zeventigjarige weduwnaar en laaggeletterd boeken gaat schrijven die tot je verbazing worden uitgegeven? Het niet beheersen van de taal heeft Dirk Plug nooit weerhouden om iets te ondernemen. Tientallen jaren heeft hij een leidinggevende functie vervuld in de wegenbouw. In zijn vrije tijd is het hem ook gelukt om Jeugdsecretaris van een een tamelijk grote amateurvoetbalvereniging te zijn. Zijn helaas veel te vroeg overleden vrouw heeft hem drie kinderen en zij op hun beurt tien kleinkinderen geschonken. Tot nu toe een rijk leven.

Reviews

2019-03-15 19:12:48 | By: JK van Duijn | Rating:
Interessant verhaal, leuk plot. Vlot te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zij bepaalt

Author:

Dirk Plug

Category:

Novels

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-03-2019

ISBN:

978-94-6389-066-3 / 9789463890663

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)