Paardenkracht - een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid

Mieke Kuenen

Category: Biographies
  • (10)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mieke is vanaf haar jeugd gefascineerd door paarden. Deze mooie dieren vervullen een hoofdrol in dit boek, maar haar levensverhaal gaat over veel meer. Haar jeugd bracht zij door met haar ouders en twee zussen. Pas later in haar leven kiest zij haar eigen weg. Een zoektocht met –letterlijk– vallen en opstaan naar haar verleden en identiteit die haar uiteindelijk in conflict zal brengen met haar familie. Een verhaal over hoop, veerkracht, grenzen en levenslust met spiritualiteit als telkens terugkerend thema. Een inspirerende reis die de lezer naar de Achterhoek én IJsland brengt.

From the book

[...] "Weet je Miek, je bent bijna 51. Als je het nú niet doet, dan zeg je over tien jaar: ‘Ik ben te oud.’ Waar wacht je nog op? Koop een paard voor jezelf!”
Mijn mond valt open. Ik weet niet wat ik hoor. Ik zak achterover in mijn stoel en mijn wijnglas belandt met een klap op tafel. Mijn hart roffelt en mijn ademhaling versnelt. De wereld daarentegen lijkt stil te staan. Alles zwijgt en stopt met bewegen. Ik voel mijn ogen groter en groter worden. En dan barst ik bijna uit elkaar. Langzaam dringt tot me door wat mijn lief zojuist heeft gezegd: kóóp een paard! Een paard, een eigen paard... helemaal voor mij alleen! Na al die jaren, na alles wat er is gebeurd. Het is niet te bevatten. Een paard. Voor mij. [...]

[...] Op dat moment voelde ik dat er iemand achter me stond. Er liep een rilling langs mijn rug. Ik draaide me om en stond oog in oog met een prachtige vrouw met lang, gitzwart haar en felblauwe ogen. Ze was lang en slank en droeg een zijden gewaad. Haar blik was rustig en open. Ze straalde een duidelijke autoriteit uit. Ik had het gevoel dat ze dwars door me heen keek. Ze zag er heel on-IJslands uit, maar volgens de man was ze nog nooit een dag van het eiland af geweest.
Zo zag een heks er dus uit, dacht ik. Ik stond aan de grond genageld. In welke bizarre situatie was ik verzeild geraakt? [...]

About the author

Mieke Kuenen (1963) besloot tot het schrijven van dit boek op het moment dat haar IJslandse paard in haar leven kwam. Niet toevallig was dit ook het moment waarop de relatie met haar directe familie ingrijpend veranderde. Het opschrijven van haar verhaal werd een bijzondere reis: een proces van bewustwording, verwerking en heling. Behalve boeiend vertellen heeft Mieke ook talent voor tekenen, wat heeft geresulteerd in een aantal bijzondere illustraties.
Mieke werkte jarenlang bij de KLM en was reisgids in IJsland. Zij woont met haar man en dieren in de bossen bij Zutphen.

Reviews

2019-07-28 13:52:28 | By: Gerda Das | Rating:
Heel fijn leesbaar boek met leuke illustraties door de schrijfster zelf.
Levensverhaal van Mieke, met alle struggels én gelukkig ook fijne gebeurtenissen, doorwoven met paarden.
Een verhaal waar iedereen wel herkenbare stukjes uit kan halen.
Grote bewondering voor hoe Mieke met alles is omgegaan, wát een sterke vrouw!

2019-06-18 08:54:20 | By: Anja | Rating:
Een verhaal dat je meesleept. Mieke heeft haar verhaal zo goed en krachtig neer kunnen zetten, dat je blijft lezen. Haar boek omschrijft de kracht van paarden in het leven van de mensen een zeer grote rol (kunnen) spelen. Een aanrader!

2019-06-15 11:31:58 | By: Paard en Psyche | Rating:
Een prachtig meeslepend verhaal met mooie levenslessen.
Mieke vertelt haar levensverhaal alsof je bij haar zit.
De liefde voor dieren, en paarden in het bijzonder, loopt als een rode draad door het boek maar ook als niet-dierenliefhebber kun je veel wijsheid uit dit boek halen.
Voor mij persoonlijk spreekt de combinatie van HSP en paarden me heel erg aan.
Mieke schrijft met veel respect over haar moeilijke jeugd en relatie met met name haar vader.
Dit boek waarin haar verhaal echt verteld mocht worden zal volgens mij iedereen aanspreken die geïnteresseerd is in psychologie, spiritualiteit, de kracht van paarden en/of HSP
Mieke, net als je boek ben jij prachtig en krachtig

2019-06-12 16:29:30 | By: Brigitte | Rating:
Een meeslepend verhaal! Ik als niet goede lezer heb het in iets minder dan 24 uur uitgelezen. Het leest zelfs voor mij prettig en je wilt weten wat er op de volgende pagina staat, je blijft door lezen. Het voelde voor mij ook als of erbij was, ik kon mij zo goed inleven in het verhaal van Mieke. Dat Mieke zelf aan het tekenen is gegaan vind ik echt heel erg leuk en heeft tot mooie tekeningen geresulteerd. De afsluiting van het boek is erg mooi, het kwam op het juiste moment. Je zit bijna te wachten op Mieke haar volgende boek! Ik zou zeggen, zelfs voor mensen die bijna niet kunnen lezen zoals mij, kopen!

2019-05-06 09:22:06 | By: Guus | Rating:
Erg moedig, zo open over jezelf te schrijven, respect! Vooral de passages over familie vind ik aangrijpend. Verder een min of meer chronologische opsomming van meer en minder interessante gebeurtenissen. Kon het boek dus tussendoor prima even wegleggen. Heb het met veel plezier gelezen. Een puntje dat me wel stoort, is dat er spel- en schrijffouten in staan. Nogmaals, respect voor de kwetsbare opstelling.

2019-04-15 20:28:20 | By: Fred Langen | Rating:
Een moedig en knap geschreven verhaal over het leven van Mieke en haar paard Hafdis. Toen ik begon met lezen kon ik het boek niet meer wegleggen.

2019-04-14 22:40:37 | By: Sandra van de Watering
Een prachtig en integer boek. Als je het leest krijg je het idee bij Mieke op bezoek te zijnen zij haar verhaal verteld. Je wil blijven lezen. Ik had moeite het bok weg te leggen.

2019-04-13 10:17:42 | By: Nicole van der Avoird | Rating:
Een prachtige boek! Echt een aanrader om te lezen.

2019-04-13 15:46:37 | By: Han | Rating:
Mieke vertelt haar weg door de obstakels van haar jeugd en hoe ze met de kracht van steeds weer de paarden haar levenslessen leert begrijpen. Door haar eigen paard, Hafdis, worden er veel dingen duidelijk, Hafdis spiegelt perfect. Het boek leest alsof Mieke het aan je verteld. Iedereen zal er iets in herkennen van zijn of haar eigen ontwikkeling. Echte aanrader.

2019-04-13 22:06:59 | By: Jenneke | Rating:
Zeer herkenbaar verhaal, vanuit het hart geschreven, in één keer uitgelezenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Paardenkracht - een verhaal over dromen, groei, verlies en vrijheid

Author:

Mieke Kuenen

Category:

Biographies

Number of pages:

208

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-03-2019

ISBN:

978-94-638-9171-4 / 9789463891714

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (10)