Cover voorkant
Het Andere Gezondheidsboek - Alles over gezondheid en vitaliteit op basis van alternatieve geneeswijzen
Het Andere Gezondheidsboek - Alles over gezondheid en vitaliteit op basis van alternatieve geneeswijzen

Het Andere Gezondheidsboek - Alles over gezondheid en vitaliteit op basis van alternatieve geneeswijzen

Fred Put


€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bent u benieuwd hoe u zelf kunt werken aan een goede gezondheid en hoe u vitaal blijft? Of wilt u meer weten over reguliere en alternatieve therapieën, of nieuwe ontwikkelingen binnen de algemene gezondheidszorg? Of wilt u weten wat een arts u mogelijk niet vertelt? Of meer praktisch, hoe kan ik afvallen en hoe ontwikkel ik een gezonde leefstijl? Dan zult u in dit boek vele antwoorden vinden. Bent u vastgelopen in de reguliere geneeskunde en heeft men u verteld om maar met uw klachten te ‘leren leven?’ De mogelijkheden om uw klachten te verbeteren, of zelfs te genezen, zijn legio. Een zoektocht van Fred Put naar een betere gezondheid leverde zoveel bruikbare informatie op, dat hij besloot om zijn ontdekkingen in een boek op te schrijven om het te kunnen delen met een groter publiek. Door het lezen van dit boek raakt u zeer zeker geïnspireerd om gezond, vitaal en zo nodig slank te worden.


From the book

Zijn er nog meer factoren die invloed hebben op ons DNA?

Behalve de voeding zijn er echter meer factoren die invloed op onze gezondheid en onze genen hebben. Een zeer belangrijke factor is stress. Het is al bekend dat onze DNA-keten reageert op stress.

In een stresssituatie worden door het lichaam ook stresshormonen aangemaakt. Deze stresshormonen, waarvan adrenaline en cortisol de bekendste zijn, hadden van oorsprong een wezenlijke taak in de oertijd van de mens. Om te overleven moest men snel kunnen vluchten, kunnen vechten en jagen. Echter na de stresssituatie moet het lichaam deze hormonen afbreken en terugbrengen tot normale proporties. Dit gebeurt echter niet altijd even goed met als resultaat dat dit nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid. Hier kom ik later nog op terug.

Behalve deze stresshormonen in ons lichaam, gebeurt er op DNA niveau nog meer. In het DNA vindt onder invloed van stress een reactie plaats op het gen dat de bloedgroep bepaalt. Maar ook in de omgeving van dit bloedgroepengen vindt er een reactie plaats naar de genen in de directe omgeving van dit bloedgroepengen. Hoewel nog niet precies bekend is hoe dit werkt, weet men bijna zeker dat dit zo is. Wat heeft dit voor consequentie? Dit heeft een belangrijke invloed op de vatbaarheid voor erfelijke ziekten. Aan de hand van een voorbeeld zal ik proberen dit duidelijk te maken.
Stel dat in een bepaalde familie een erfelijke borstkanker voorkomt (BRCA1-gen en BRCA2-gen). Opmerkelijk is dat dit gen verborgen zit in de buurt van het stress-gen 9Q34. De kans dat bij een vrouw in deze familie borstkanker voorkomt wordt erg groot geacht. Maar hoe groot is nu die kans en waarvan is dit afhankelijk?

About the author

Ook was Fred geïnteresseerd in bepaalde richtingen van de alternatieve geneeskunde zoals homeopathie en iriscopie. Tot aan de dood van dr. Cornelis Moerman was hij lid van zijn fanclub en heeft hij met bewondering het werk van dr. Moerman gevolgd, de strijd tegen kanker.

De reden dat Fred met grote inzet oplossingen ging zoeken voor problemen op geneeskundig gebied, was dat hij zelf in maart 2006 door een hartinfarct werd getroffen, gevolgd door een zware hartoperatie waarbij vier bypasses zijn gemaakt. Hierdoor is hij meer bewust gaan nadenken over zijn gezondheid en de gezondheid in het algemeen. Vooral de vraag hoe hem dit kon overkomen liet hem niet los. Aangezien hij een normaal en rustig leven leidt, Fred was al ruim negen jaar met pensioen, eet gezond, heeft nooit gerookt, heeft geen overgewicht en beweegt voldoende. Zijn speurtocht naar de bron van een goede gezondheid heeft tot opmerkelijke resultaten en conclusies geleid.

In maart 2013 ontmoette Fred een jonge arts uit Zweden. Deze vrouw van 39 jaar was bijna invalide wegens fibromyalgie (weke delen reuma). Na een jaar intensief overleg en wederzijds vertrouwen is de ziekte bij haar voor 95 procent verdwenen. Hierdoor is het idee en het vertrouwen dat je zelf erg veel kan bijdragen om de gezondheid te verbeteren, bij deze vrouw en bij Fred alleen maar gestegen.

De bevindingen en de ervaringen om anderen te helpen met hun gezondheid, zijn zo spectaculair, dat dit hem deed besluiten om het op te schrijven, zodat dit ook voor veel anderen van nut kan zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Andere Gezondheidsboek - Alles over gezondheid en vitaliteit op basis van alternatieve geneeswijzen

Author:

Fred Put

Category:

Popular Science

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A4

Release date:

15-03-2019

ISBN:

978-94-638-9103-5 / 9789463891035

Price:

€ 21,50

Language

Dutch