Cover voorkant
Midas - De grote boze wolf die mijn vriend werd
Midas - De grote boze wolf die mijn vriend werd

Midas - De grote boze wolf die mijn vriend werd

Jack van der Veer

Category: Animals

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hij was de schrik van het dorp waar zijn laatste jaar inluidde, na aan de doodstraf te zijn ontkomen. Midas werd de auteurs beste vriend. In 'De grote boze wolf die mijn vriend werd' schrijft de auteur over zijn bewogen jaar met een Duitse herdershond, die hij in 1987 uit de dodencel van een dierenasiel bevrijdt. Op de jongeman en zijn geliefde na, is nagenoeg niets of niemand veilig voor de reusachtige hond. Vernielingen en aanvallen worden van kwaad tot erger. Al blijft de hond lief. Wanneer de auteur dertig jaar later besluit tot het op papier vereeuwigen van een handvol gebeurtenissen, komt hij opnieuw in contact met zijn toenmalige geliefde. Hiervoor kan uitsluitend Midas verantwoordelijk zijn. Een hond om nooit te vergeten.

From the book

Al ben ik beneveld van de drank, ontgaat het me niet dat vader daar zit met opgerolde broekspijp, overhemdmouwen omhoog en dat allemaal tot daar aan toe. Verder vallen schaafplekken op zijn been, beide armen en zelfs een beschadigde kin op en valt daarbij in het niet dat zijn colbert gescheurd over een stoel hangt.
“Wat heb jij gedaan?!?”, vraag ik met grote verontwaardiging terwijl de grote boze wolf er nog steeds een feestje van maakt dat we - al dan niet heelhuids - zijn teruggekeerd. Vader moet even op gang komen met zijn antwoord. “%$#@!&*%$!+&^%!!!>*&$#!”, begint het mee en vervolgens is “g%$#@€&e” de meest keurige omschrijving van het vervolg.
“Heb je gevochten?”, vraag ik.
“Nee, #@!%&*€$!”, begint vader, en dan: “Midas zag een kat!”
“Hè?! En wat dan nog?!?”
Vader steekt van wal...
“Ik laat ‘m uit, en wat je dan uit gewoonte doet is die riem enkele keren om je pols wikkelen zodat ‘ie er niet vandoor kan gaan. En nee, wat ik niet zag was een kat aan de overkant en die verdraaide kl&%$hond neemt een sprong in die richting!”
Ik kan mijn lachen allang niet meer houden.
“Dus hij trok je omver?!”
“Ja, en die riem kon ik niet loslaten, die zat om m’n pols gewikkeld. Ik er achteráán! Een tuin door, dan weer een eind over de stoep en uiteindelijk had ‘ie door dat ik ‘m al weet ik het hoe vaak geroepen had, en bleef ‘ie stil staan!”
Midas liefkoost vader even die zijn lachen inhoudende: “Ja, jij!”, bij hem erin wrijft, wat nou niet direct een schuldgevoel aan lijkt te praten. Een flesje Hertog Jan aan mijn mond plaatsende komt het bier er bijna proestend weer uit van het lachen. Vader, die natuurlijk wel weet dat dit geen kwaaie actie van de grote boze wolf was die tegen hem persoonlijk gericht zou zijn, lacht net zo hard mee. De opgeroepen heilige geesten voelen zich vast niet welkom.

About the author

Jack van der Veer leidt het leven als een feest, mede als uitvlucht voor een kwellende eenzaamheid als hoogsensitief persoon, waar de wereld dan nog amper, of niet, van gehoord heeft. Eenzaam, maar zelden alleen. Hij voelt veel liefde voor dieren, met name honden. Koestert een gezond gevoel voor humor en blonk als kind al uit in artistieke creativiteit, waaronder schrijven. Uiteindelijk neemt hij de stap om die richting tot de zijne te verkiezen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Midas - De grote boze wolf die mijn vriend werd

Author:

Jack van der Veer

Category:

Animals

Number of pages:

100

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-07-2019

ISBN:

978-94-638-9478-4 / 9789463894784

Price:

€ 19,50

Language

Dutch