Een roadtrip vol misdaad - Een nieuw begin op Route 66

Henny Qualm

Category: Thrillers
  • (2)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Carl Pedersen, een oorlogsveteraan, besluit na de dood van zijn vrouw een roadtrip te gaan maken. Maar al snel verandert de reis in een nachtmerrie. Een overval waarin hij betrokken is, eindigt in een gevecht op leven en dood. Hij vervolgt zijn reis door verschillende staten van Amerika, waarbij mensen ongewild betrokken raken bij deze reis vol misdaad. Familierelaties die dodelijk kunnen aflopen, een drugskartel dat ook verwikkeld raakt in deze roadtrip vol dodelijke hindernissen. Als hij probeert weer grip op de situatie te krijgen, krijgt hij onverwachts hulp. Maar als ook de FBI zich er mee gaat bemoeien, vanwege een undercoveroperatie die verkeerd uitpakt, komen alle partijen samen in een inferno van geweld, en eindigt de roadtrip in een dodelijke, maar verrassende ontknoping.

From the book

1 jaar geleden.

Hij hoorde de bons, en vloog overeind van de keukenstoel en stormde de trap op, rende naar de slaapkamer met een angstig voorgevoel, en vloog de grote slaapkamer binnen. Jolene lag op de grond, haar witte gezicht was van pijn vertrokken en ze kreunde zachtjes.
“Hé, wat doe jij nou?”, vroeg hij ongerust en tilde haar van de grond, en het drong tot hem door dat ze weer lichter was geworden. Hij legde haar liefdevol op het grote hemelbed, en dekte haar weer zorgvuldig toe.
“Je weet toch, dat je me moet roepen”, bromde hij ongerust, toen hij een traan uit haar ooghoek zag lopen.
“Ik wilde naar beneden, naar jou toe...”, Jolene glimlachte zwakjes naar hem en sloot haar ogen. Hij zag haar ingevallen gezicht en had moeite om haar nog te herkennen als de gezonde, blozende vrouw die ze vroeger was, rijzig, met vol, lang asblond haar wat ze altijd in een vlecht had. Nu was het haar, dat ze nog had, grijs en dun. Haar gezicht was ingevallen en ze had vurige, rode vlekken rond haar ogen.
De ziekte was snel en hevig gekomen, en de behandelend arts had hun geen hoop op herstel kunnen geven, na de laatste chemokuur.
Carl moest slikken om zijn tranen te bedwingen en hij aaide haar zachtjes over haar broeierig warme hoofd, “Het is weer tijd voor je medicijnen, lieverd”, terwijl hij de injectie spuit pakte.
“Nee... Liever niet, ik word er zo suf van, en dan slaap ik de hele tijd, ik wil met jou zijn, en praten...”, mompelde ze zachtjes. Hij drukte de naald in de infuusslang en spoot de morfine erin. Carl liep om het bed heen en ging naast haar liggen, ze draaide naar hem toe en legde haar hoofd op zijn borst en pakte zijn hand. Hij voelde de brandende hitte van haar vechtende lichaam, de kanker had zich snel verspreid, en de strijd was bijna gestreden.
Zachtjes praatten ze over hun leven, de kinderen, en wat ze nog wilden doen, alsof er geen kanker bestond, Carl voelde de morfine in haar zwakke lichaam ongenadig hard toeslaan, ze verslapte, en haar stem werd steeds zachter... Uiteindelijk hield ze op met praten. Carl voelde een immense, brandende pijn in zijn hart, zijn ogen brandden en hij vocht er niet meer tegen, hij liet zijn tranen de vrije loop terwijl Jolene wegzakte in haar kunstmatige slaap...

About the author

Henny Qualm, geboren en getogen in de havenstad Rotterdam, is getrouwd en heeft twee kinderen en ook vier kleinkinderen verrijken zijn leven. Al vroeg was lezen een grote passie van hem, en heeft hij menig boek verslonden. Door zijn vele reizen door Amerika, waaronder een roadtrip met zijn zoon, ieder op een Harley Davidson motor, en zijn dagelijkse reisbeschrijvingen, die door een grote groep vrienden enthousiast werden ontvangen, besloot hij om te gaan schrijven. Puttend uit zijn reizen, rijke fantasie en de vele opgedane ervaringen en belevenissen tijdens zijn leven, is uiteindelijk dit boek tot stand gekomen.

Reviews

2019-04-11 10:35:10 | By: Paul Eikelenboom | Rating:
Ik hoefde niet lang na te denken wat ik hier zou neerzetten: Een boek wat je begint te lezen en het eigenlijk niet meer kan wegleggen totdat je het uit hebt! ref. : Review door C.M. - 2019-03-19 08:49:29 Dus nu vraag ik me af wanneer het volgende boek uitkomt?!

2019-03-19 08:49:29 | By: C.M. | Rating:
Een boek wat je begint te lezen en het eigenlijk niet meer kan wegleggen totdat je het uit hebt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een roadtrip vol misdaad - Een nieuw begin op Route 66

Author:

Henny Qualm

Category:

Thrillers

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-03-2019

ISBN:

978-94-638-9087-8 / 9789463890878

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)