Trap door gesloten kamers - De impact van een psychose als gevolg van pesten

Vaya Drent

Category: Novels

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De vraag doet zich voor of de tegenwoordige tijd meer pijn doet dan het verleden. Gedurende de puberteit zijn we op zoek naar onszelf, terwijl we ernstig rekening houden met de ander. Juist ten tijde van het opbouwen van de eigen, unieke identiteit, kunnen ernstige scheuren ontstaan in het zelfbeeld. Pesten, al dan niet op de middelbare school, is en blijft een onderwerp dat ons aangrijpt. Hetzij slachtoffer, hetzij dader. In geval van een psychische kwetsbaarheid kan door het pestverleden een psychose ontwikkeld worden. Op deze manier probeert Carola zich te handhaven, terwijl werkelijkheid en onwerkelijkheid door elkaar heen gaan lopen. Een schreeuw om hulp en vooral begrip van de omgeving.

From the book

Ondertussen leek het alsof Carola’s leven zich nauwelijks afspeelde in haar geboortehuis. Het was alsof dat huis helemaal op zijn kop stond en zij zich daaraan onttrok. Steeds vaker had zij in haar hoofd dat 'God de vreemdste kostgangers heeft'. Ze kon het met andere woorden niet laten gebeuren dat haar opleiding in de soep liep. Her en der was het knokken om alles te halen, maar ze boorde haar diepste kracht aan. Ze wilde haar toekomst niet laten afhangen van een soort sociale cohesie, maar ze wilde beter beoordeeld worden op grond van gemaakte toetsen en werkstukken.
Zeer toepasselijk had ze van haar lange haardracht een kort, pittig kapsel laten knippen. Door deze zichtbare verandering voelde zij zich opmerkelijk genoeg anders, sterker. Op deze manier liet ze zich gelden. Terwijl ze niet om complimenten vroeg, kreeg ze keer op keer positieve reacties en merkte ze dat het iets met het positieve deel in haarzelf deed. Tot haar stijgende verbazing vertrouwde Naomi haar toe dat ze dat zelf niet zou durven.

About the author

Zoals de samenvatting al suggereert, blijft inzake dit boek, de echte naam van de auteur buiten beeld. Er is moed voor nodig om puur vanuit jezelf een verhaal te vertellen; al helemaal wanneer de identiteit van de persoon erachter verscholen dient te worden. Dit gegeven, het gebrek aan identiteit, toont aan dat er des te meer emotionele waarde en kracht vanuit gaan. Ook al spreekt de actualiteit van het onderwerp voor zich en lijkt het een vanzelfsprekend onderwerp in de media. Gedurende haar leven is meerdere malen gevraagd of zij haar ervaringen zou willen verwerken in een boek. Juist de urgentie rondom het onderwerp in combinatie met de psychiatrie, heeft haar doen besluiten om haar verhaal letterlijk in de wereld te duwen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Trap door gesloten kamers - De impact van een psychose als gevolg van pesten

Author:

Vaya Drent

Category:

Novels

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-02-2020

ISBN:

978-94-6389-444-9 / 9789463894449

Price:

€ 19,99

Language

Dutch