De trol, de dokter en de vissen - Geen verhaaltjes voor het slapen gaan, of juist alleen maar...?

Carola Epping

Category: Youth books

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sanne dagdroomt, nachtdroomt, fantaseert en maakt mysterieuze dingen mee. In negen verhalen neemt Sanne je mee in haar wereld. Haar belevenissen lopen altijd anders af dan je zou verwachten. Sanne is een gewoon meisje, maar wie bepaalt er nu wat er gewoon is? Durf jij een verhaal uit dit boek in je eentje te lezen en daarna te gaan slapen met het licht uit? Ach ja, vast wel, zo eng zijn de verhaaltjes nu ook weer niet. Droom maar lekker mee met Sanne. Hou voor de zekerheid wel een zakdoekje bij de hand voor als je moet niezen.

From the book

De zon was inmiddels achter de bomen verdwenen en het begon te schemeren. Sanne klom het gebouw weer uit en wilde teruglopen naar de camping, toen ze uit een van de andere gebouwtjes een man zag komen. Hij had een lange jas aan met een touw om zijn middel. Zo’n jas als je weleens op oude plaatjes van monniken ziet. Sanne bleef even verbaasd naar de man staan kijken. Misschien was die man van een klooster hier in de buurt, waar ze nog op de ouderwetse manier zijn gekleed. De man liep naar het kerkje. Hij had een bord met eten in zijn hand. Sanne zag dat er een stuk brood op lag met een bruin prutje ernaast. Het zag er niet erg smakelijk uit. De monnik liep vlak langs haar, maar keek haar niet aan en zei niets. Hij staarde voor zich uit, alsof Sanne er niet was. Sanne durfde ook niets te zeggen. De man ging het kerkje binnen. Sanne kreeg er een raar gevoel van, haar hart klopte in haar keel. Ze keek door het raam van het kerkje om te zien waar die monnik naartoe ging met het eten. De monnik liep naar het midden van de kerk en draaide zich om naar een zijmuur. Hij boog zijn hoofd en sloeg een kruisje. Er was niets te zien op de muur, geen beeld of schildering. Vreemd. De monnik liep verder naar het kleine kamertje in de muur en schoof het bord eten door de brievenbus naar binnen. Zonder iets te zeggen liep hij terug naar de deur van het kerkje. Sanne keek naar de deur. Er kwam niemand uit. Waar was die man nou gebleven? Hij was niet binnen en kwam ook niet naar buiten. Sanne kreeg er de rillingen van. Een spook?! Sanne rende naar het gat in de muur van het dorpje en liep zo snel ze kon het pad af naar de camping. Halverwege het pad stond een bord waar “Hermitage” op stond, met wat informatie eronder. De nieuwsgierigheid won het van de angst en Sanne las wat er op het bord stond. Het eerste deel kon ze niet lezen, maar eronder stond de vertaling in het Nederlands:

“Een hermitage is een kluizenarij. In dit oude ommuurde klooster liet in 1423 één van de monniken zich inmetselen in de muur van het kerkje, om de rest van zijn leven in afzondering te kunnen bidden. Monniken die zich op deze manier lieten inmetselen, worden kluizenaars genoemd. De monniken van het klooster zorgden voor de kluizenaar door elke dag een bord eten door de gleuf in zijn ‘kluis’ te schuiven. In 1854 hebben de laatste monniken het klooster verlaten.”

Sanne voelde een koude wind langs haar nek strijken. Ze draaide zich om en rende het pad af naar de camping.

About the author

Carola Epping is geboren in 1964 en woont met haar kat Pip in Utrecht. Carola was als kind een dagdromer. Overal zag ze wel een verhaal in waarmee ze zichzelf kon vermaken. Jaren later is zij pas verhalen gaan opschrijven en de mensen die ze mochten lezen, vonden dat zij maar eens een kinderboek moest gaan uitgeven. Haar vlotte schrijfstijl, de creativiteit en originaliteit waarmee haar betoverende verhalen overvloeien, maken van dit eerste boek een juweeltje.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De trol, de dokter en de vissen - Geen verhaaltjes voor het slapen gaan, of juist alleen maar...?

Author:

Carola Epping

Category:

Youth books

Number of pages:

64

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-05-2019

ISBN:

978-94-638-9303-9 / 9789463893039

Price:

€ 16,99

Language

Dutch