Voor ik de pijp uitga... - De kauwgomballenbende

Mathias Kraak

Category: Novels

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit verhaal gaat over een man op leeftijd met een terminale vorm van kanker. Hij wilt kost wat kost samen met zijn kinderen een lijstje af werken, met daarop bepaalde wensen die hij voor zijn dood vervult wil hebben. Het lijstje bevat de meest ridicule wensen. Het gezelschap begint met het afwerken van de lijst maar voor zij alle items hebben vervuld wordt de kanker de man teveel. Tijdens dit heftige sterfproces denken de zoons van de man hoe in hemelsnaam verder te gaan als hun vader zou overlijden, en hoe het verder moest met de verzoeken op het lijstje van hun stervende vader.

From the book

Het was zomer en het was snikheet in het appartement. Het bevond zich op de bovenste verdieping van het complex en had een plat dak. Dit betekende dat de brandende zomerzon die er de hele dag op had gestaan, ervoor zorgde dat het net een sauna leek. Den had de ramen van zijn slaapkamer al opengezet, maar het hielp niets; het was nog steeds niet om uit te houden.
Dens impulsiviteit, die in soortgelijke situaties als een bevlieging naar boven kwam, zorgde ervoor dat hij het laken van zijn bed haalde en er wanhopig mee naar de wasbak liep. Hij hield het laken onder de kraan tot het was doordrenkt met water. Vervolgens ging hij op zijn bed liggen en sloeg het laken over zijn lichaam, maar hij bereikte niet het gewenste resultaat.
Hij ging op de bedrand zitten en keek naar zijn koelkast. Misschien raar om een koelkast op je slaapkamer neer te zetten, maar goed, de koelkast was niet zo groot, maar weer wel groter dan bijvoorbeeld een minibar die je vaak in hotels aantreft. Hij kreeg een raar idee en dacht even na of hij het ten uitvoer zou brengen. Hij kwam tot een conclusie: schijt eraan. Hierna opende hij de koelkast en haalde alle inhoud eruit: het voedsel, de drankjes en zelfs de rekjes waar alles op had gestaan. Hij pakte het kussen van zijn bed en legde dat in het apparaat waar normaliter zijn eten en drinken in stonden. Hij zette de stand van de koelkast op zijn hoogst en ging relaxed op zijn kussen liggen.
“Aangenaam, echt aangenaam”, zei hij tegen zichzelf.
Het was een geslaagd plan, omdat hij over de niet al te ingewikkelde kennis beschikte dat alle koude lucht uit een koelkast naar beneden dampte. Heerlijk gekoeld viel hij in slaap.

About the author

Voor ik de pijp uitga is het nieuwe boek van Mathias Kraak. Zijn eerste boek verscheen tien jaar geleden. Dit is alweer het vijfde boek dat de jongeman heeft geschreven. Hij heeft er moeite voor gedaan dit verhaal humoristisch en makkelijk leesbaar te houden. Hij heeft vele nachten doorgewerkt, en door deze slapeloze nachten, kon hij veel intenser en productiever schrijven. Hij ging zo op in zijn werk dat de realiteit die hij heeft gecreëerd zijn eigen realiteit werd, iets wat hij na het schrijven moeilijk los kon laten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voor ik de pijp uitga... - De kauwgomballenbende

Author:

Mathias Kraak

Category:

Novels

Number of pages:

126

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

01-03-2019

ISBN:

978-94-6389-070-0 / 9789463890700

Price:

€ 18,50

Language

Dutch