Cover voorkant
Gerechten voor Gedachten - Bewust koken en denken, kook jezelf wijzer
Gerechten voor Gedachten - Bewust koken en denken, kook jezelf wijzer

Gerechten voor Gedachten - Bewust koken en denken, kook jezelf wijzer

François Weber

  • (5)

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Passie voor koken, filosofie en geneeskunde leidde tot het concept voor het boek Gerechten voor Gedachten. De verbinding tussen koken en denken is een sleutel voor het begrijpen van onze cultuur. Het boek helpt je op eenvoudige wijze een leidraad voor persoonlijke ontwikkeling te ontdekken die je gehele verdere leven van nut kan zijn.

De schrijver brengt met dit boek de weldadige invloed die het leven in de prachtige Andalusische bergen op zijn inzichten omtrent fysiek en mentaal welzijn heeft gehad, bij je thuis.

From the book

Er bestaan geen absoluut ‘goede gerechten’ of ‘goede gedachten’ er bestaan alleen kortere of langere wegen die men moet bewandelen om een gerecht of een gedachte te kunnen doorgronden en er vervolgens van te kunnen genieten.
Vervelend is dat we in een samenleving beland zijn waar bepaalde gerechten en bepaalde gedachten een vaste beoordeling krijgen. Zo kun je thuis voor snob worden uitgemaakt als je over hollandaisesaus begint (zeker als je het sauce Hollandaise noemt) maar op je sjieke nieuwe kantoor als cultuurbarbaar gezien worden als je deze saus niet blijkt te kennen.
Met onze gedachten is dat nog sterker, zoals je vast ervaren hebt. Gedachten lijken zich binnen bepaalde grenzen te moeten bewegen. Ga je met een bepaalde gedachte die grenzen over dan ben je op zijn best een vreemdeling, op zijn slechtst een vijand. Het is daarom goed om te weten dat gedachten en gerechten behalve gewoon eten en een gezonde uiting van functionerende hersenen, ook bouwstenen zijn waarmee we als mensen onze identiteit vorm geven, zowel de identiteit van onszelf als van onze groep. Het is zinvol om onderscheid te maken wanneer gerechten of gedachten worden gebruikt om identificatie te benadrukken of wanneer je daarentegen op een vrolijk culinair avontuur gaat en vrij kan en mag denken; dus van gerechten of gedachten mag wisselen al naar gelang je daar trek in hebt en je omgeving daar geen restricties aan stelt.

About the author

Francois Weber (1956) ruilde in 2002 zijn veelzijdige artsenbestaan te Delft, Leiden en Parijs in voor een leven met zijn familie in de Spaanse Sierra Nevada. Dit uitzonderlijke berggebied met zijn uitdagende natuur gaf inspiratie voor een nieuwe therapeutische benadering, waarin subjectieve tijdsbeleving en zingeving aan herinneringen en bewustzijn, sleutelelementen zijn. François schreef vanuit Spanje jarenlang kritische en innovatieve columns voor vakgenoten. Hij pleitte daarin voor een geneeskunde zonder belangenverstrengeling. Gerechten voor Gedachten is geschreven om iedereen een kans te geven zich de ontwapenende eenvoud van helder denken eigen te maken.

Reviews

2020-03-31 23:05:48 | By: Yoshua Gietman | Rating:
Dit speels opgezette boek verruimt je horizon. Het bevat een schat aan interessante ideeën en verfrissende inzichten op uiteenlopende gebieden. Van filosofie tot muziek en van koken (incl. originele recepten !) tot aan toegepaste, eenvoudige wiskunde.
Het inspireert, het zet je aan tot kritisch nadenken, ook over jezelf. Ieder kan er zijn voordeel mee doen.
Bijvoorbeeld door toepassing van "de kracht van de kleine veranderingen".
Dit is een boek waar je naar terug blijft grijpen. Je gunt het iedereen.

2019-12-24 16:08:12 | By: Len Polz | Rating:
Een bijzonder onderhoudend boekje. In een 30-tal kleine, prettig leesbare hoofdstukjes gaan
intellect en smaak op speels-smeuige wijze samen. Het biedt verrassende, vaak ook nuttige inzichten op veel levens-terreinen.
De recepten vallen op door originaliteit (vooral het hoofdstukje over Pannenkoeken sprak me aan).
Luchtige illustraties maken het lezen extra tot een algeheel leesplezier.
Ik heb het persoonlijk het in mijn wachtkamer liggen. Opvallend zo vaak als het gelezen wordt.

2019-11-15 08:45:45 | By: Alice van Kuilenburg | Rating:
Vitaliserende gerechten en gedachten voor je persoonlijke ontwikkeling, je leest de hoofdstukjes makkelijk en met de aanwijzingen voor de gerechten kom je tot een mooie compositie, de leuke illustraties maken het helemaal af. Een aanrader, ook als geschenk!

2019-08-07 11:40:12 | By: Leo Bolle | Rating:
Met veel plezier heb ik het boek van Francois Weber gelezen én bekeken. In makkelijk te verteren smakelijke brokken worden kookkunsten en filosofie gepresenteerd en verluchtigd met grappige illustraties. Een aantrekkelijk mix die helpt wijs te worden uit maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken. Een aanrader!

2019-05-05 10:57:06 | By: Marjolijn Groustra | Rating:
Ingrediënten voor vervolmaken van je leven en richting geven in je leven reikt François Weber je aan, net als ingrediënten voor een goed gerecht. Ingrediënten van levenswijsheid en levensbeschouwelijke filosofieën gevoegd bij de gerechten doorspekken dit originele boek, daarbij verluchtigd met grappige leuke tekeningen van de illustratrice Sterre. Zo is dit boekje extra aantrekkelijk voor de lezer.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gerechten voor Gedachten - Bewust koken en denken, kook jezelf wijzer

Author:

François Weber

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

138

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-04-2019

ISBN:

978-94-638-9232-2 / 9789463892322

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)