Buiten bereik

Wim Weijgertze

Category: Youth books
  • (3)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het brugklasjaar zit er bijna op. Klasgenoten, en goede vrienden, Rik en Gijs hebben veel zin in de zomervakantie. Ze kunnen niet wachten tot ze met hun honkbalteam naar Frankrijk gaan. Daar doen ze mee aan een internationaal toernooi. Hun vriendin Lonne baalt dat haar team niet gaat en verveelt zich vanaf de eerste minuut dat de jongens met de bus zijn vertrokken. Via een puzzelsite leert ze Anna kennen, een bijzonder meisje. Ze leggen contact en via de telefoon hoort Anna meer over het toernooi en over Rik en Gijs. Uiteindelijk blijkt dat Anna en Lonne de gebeurtenissen in Frankrijk wel van heel dichtbij meemaken. Gelukkig maar...

From the book

Bij de derde keer voelde de tekst als een raadsel. Anna kende Lonne niet en toch wist ze blijkbaar dingen te beschrijven die Lonne had meegemaakt. Hoe kon ze dit weten? Ja, tegenwoordig met alle social media is van iedereen wel iets op internet te vinden. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het stukje over honkbal. En de vraag of zij en Gijs bekend zijn met de sport. Maar hoe kwam deze Anna in hemelsnaam nu bij beelden van een kompas? Daar snapte Lonne echt helemaal niks van. Natuurlijk was zij het avontuur van een paar jaar geleden niet vergeten. Het avontuur voor haar en Rik in ieder geval. Voor Gijs was het een verschrikkelijke belevenis. Het verhaal had uitgebreid in verschillende kranten gestaan. Ze had zelf artikelen gelezen waarin stond dat alles ooit was begonnen door een speurtocht met kompas. Alleen waren het voornamelijk de lokale kranten die hierover hadden geschreven. Het nieuws had nooit de landelijke pers gehaald. Lonne kon het niet verklaren.

Ze keek nog eens goed naar de tekst. Gijs werd daarin genoemd. Rik niet. O ja, Anna gaf aan dat ze dat wist door een reactie op een eerdere puzzel die Lonne had opgelost. Hoe eindigde de e-mail ook alweer? Anna zei dat ze aan het einde van haar droom (als Lonne het zo kon noemen) een noordpijl zag die steeds groter werd. Lonne dacht terug aan de speurtochten en de eerste kennismaking met Gijs. Hij was het die de term noordpijl gebruikte in zijn uitleg over de werking van een kompas.
Dit kon Anna niet weten. Natuurlijk kon het zo zijn dat ze de term zelf ook kent en vaker gebruikt. Alleen zo gekoppeld aan honkbal en Gijs, dat was toch wel raar. Anna schreef inderdaad dat mensen zeggen dat ze bijzonder is.

About the author

In 2015 maakte actuaris Wim Weijgertze zijn debuut als schrijver met zijn kinderboek "De Noordpijl". Aan het schrijven van zakelijke teksten was hij al jaren gewend. Echter, voor kinderen in een vertellende vorm schrijven, dat was toch wel wat anders. Door de leuke reacties tijdens dit proces en het enthousiasme van zijn twee zoons (nu 14 en 11 jaar oud), die als testgroep dienden, smaakte dit naar meer. Het was even zoeken naar de tijd, naast het werk, coachen en sporten. Maar het is gelukt om de pen weer op te pakken met "Buiten bereik" als resultaat.

Reviews

2019-10-07 08:12:24 | By: Nina | Rating:
Wauw, in 1x uitgelezen. Wat een spannend vervolg op het vorige boek.... Ik kan niet wachten tot deel 3 uitkomt.

2019-09-08 09:51:01 | By: Marcel | Rating:
Ook de tweede van Wim is een boek dat heel prettig leest en waarvan het moeilijk is het even weg te leggen. Puzzels en honkbal zijn ook weer goed vertegenwoordigd. Een absolute aanrader en vooral niet buiten bereik van kinderen laten.

2019-04-27 14:00:40 | By: Jordi Vredenbregt | Rating:
Sinds de noordpijl uitgekeken naar het volgende boek. Wederom moeite om het boek weg te leggen dus in 1 keer uitgelezen. Goed, herkenbaar verhaal Met de vertrouwde hoofdpersonen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Buiten bereik

Author:

Wim Weijgertze

Category:

Youth books

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-02-2019

ISBN:

978-94-638-9048-9 / 9789463890489

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)