Mantelzorg vanaf de zijlijn - Een persoonlijk verhaal over mantelzorg bij Dementie

Astrid IJsselstein-Seip

Category: Society

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Herkenbaar, aangrijpend en liefdevol.” Dat zijn precies de drie kernwoorden die Astrid met dit boek wil bereiken. Mantelzorg vanaf de zijlijn geeft een persoonlijk kijkje binnen de familie van Astrid, die het vroeger en nu zo passend mogelijk met elkaar heeft verweven. Al jarenlang is ze vanaf de zijlijn aan het mantelzorgen, waardoor ze treffend alle mooie dingen, maar ook dingen waar je tegenaan loopt als mantelzorger weet weer te geven. Hoe mensen kunnen veranderen door dementie is ook respectvol en prachtig beschreven. Het is een aanrader voor iedereen die mantelzorger is en/of met dementie te maken heeft.

From the book

Ook als mantelzorgers is deze periode enorm zwaar, je moet beslissingen nemen die je eigenlijk niet wilt. Maar hoe moeilijk het ook is, je moet het zo fijn mogelijk maken voor je dierbare. Elke beslissing die je neemt moet je niet doen vanuit je eigen emotie, je hart zegt het één en je verstand zegt het ander. Dat is heel tegenstrijdig en dubbel. En ook ik, als zijlijn mantelzorger vind het soms moeilijk om rationeel na te denken. Maar je wordt op sommige momenten toch gedwongen het te doen. [...]

De afgelopen periode heb ik nog meer respect gekregen voor mantelzorgers, maar ook voor hun partners, en kinderen. Mantelzorgen is een fulltime baan, die mensen vrijwillig uitvoeren. Met alle liefde en zorg die ze in zich hebben. Het vergt een hoop doorzettingsvermogen, en je moet stevig in je schoenen staan. Elke mantelzorger is uniek omdat ook iedere dierbare waarvoor gezorgd wordt uniek is. Ik ben trots op alle mantelzorgers, want zonder jullie zou de zorg van jullie dierbare een stuk minder goed zijn. Ik neem echt mijn petje af voor jullie. Ik ben blij dat ik al een hele tijd mag mantelzorgen vanaf de zijlijn, en af en toe kan zorgen dat mijn moeder als mantelzorger het een beetje los kan laten door middel van ontspanning en het af en toe een beetje te kunnen overnemen. Mijn moeder is zeker een voorbeeld voor mij. Ik hoop dat ik het maar een klein beetje zo kan doen zoals zij.

About the author

Astrid (1981) is geboren en getogen in Spijkenisse, maar inmiddels al jaren woonachtig in Ridderkerk. Als moeder van drie kinderen en naast haar baan als pakketbezorger, is Astrid ook auteur. Inmiddels heeft Astrid meerdere boeken op haar naam staan. Astrid zegt hier zelf over: “Het schrijven geeft mij veel ontspanning en is het leukste wat ik doe in mijn leven, zeker als mensen steun en kracht kunnen halen uit mijn boeken.”

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mantelzorg vanaf de zijlijn - Een persoonlijk verhaal over mantelzorg bij Dementie

Author:

Astrid IJsselstein-Seip

Category:

Society

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-03-2019

ISBN:

978-94-638-9163-9 / 9789463891639

Price:

€ 17,50

Language

Dutch