Charles Moonen - Meedogenloos

Gideon Goudriaan

Category: Thrillers

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer een jonge vrouw bij het Rijksmuseum op brute wijze van haar fiets wordt getrokken begint voor het team van Charles Moonen een nieuw, raadselachtig onderzoek. Het team tast in het duister over de motieven van de dader en wordt opgeschrikt wanneer een tweede vrouw wordt aangevallen. De druk op het team neemt toe en mondt uit in een race tegen de klok. Een onderzoek wat het team nog lang in het geheugen gegrift zal staan.

From the book

Vermoeid fietst Anneke van haar nachtdienst naar huis. Doorgaans heeft ze geen moeite met de nachtdiensten, maar vannacht gebeurde er niets. Het zijn die nachten dat ze rond vijf uur scheel begint te kijken en regelmatig voor zich uit zit te staren. In de meeste nachten komt er altijd wel iemand naar de receptie, variërend van een gast die niet kan slapen, tot een dakloze van de straat. Er is normaal gesproken altijd wel iemand die verlegen zit om een bakje koffie of een praatje pot. Maar vannacht zag ze de klok minuut voor minuut naar voren kruipen. Het was een verlossing, toen ze de frisse ochtendlucht op haar gezicht voelde. De dauw van de ochtend blijft hangen op haar wimpers en elk knipperen van haar ogen geeft haar een verfrissend gevoel.

Het is nog stil op straat, hooguit een enkele krantenbezorger is aanwezig bij het ontwaken van de dag. Anneke slaat vanuit de Nicolaas Witsenkade links af het Westeinde op. Een snelle blik naar rechts en links om vervolgens met een hoop gehobbel de trambaan over te steken. Bij de Nederlandsche bank stopt een bedrijfsbusje en enkele uitstrekkende mannen stappen uit. Hun werkdag begint terwijl Anneke onderweg is naar haar bed. Argeloos steekt ze het grote kruispunt over, richting het Frederiksplein. Bij de fontein draait ze naar rechts richting het Oosteinde. Bij het passeren van het zebrapad ziet ze een beweging vanuit de bosschages, gevolgd door een hoop lawaai. Anneke verliest de controle over haar fiets, die in één keer van achteren los komt van de grond. Een valpartij is niet meer te stoppen en ze laat haar stuur los om zodoende haar val te kunnen breken. Met een smak valt Anneke op de grond, een pijn scheut door haar rechterpols ten gevolg. De val gaat zo snel dat ze alle coördinatie kwijt is. Eenmaal tot stilstand gaat ze rechtop zitten en kijkt beduusd om zich heen. Dan kijkt ze achterom en ziet haar fiets op de grond liggen. In het voorwiel steekt een donkerkleurige stok.

About the author

Gideon Goudriaan (1976) is werkzaam als inspecteur bij de Nationale politie. Sinds 2010 schrijft hij gedichten, korte verhalen en boeken. “Meedogenloos” is het tweede boek waarin de lezer mee wordt genomen in een onderzoek van Charles Moonen en zijn team. Een spannende en enerverende thriller met verrassende wendingen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Charles Moonen - Meedogenloos

Author:

Gideon Goudriaan

Category:

Thrillers

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-638-9340-4 / 9789463893404

Price:

€ 20,00

Language

Dutch