De Barcelonafietser - 4000 kilometer: ultieme strijd van lichaam en geest

Hans van de Pol

Category: Novels
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In "De Barcelona fietser" neemt de schrijver u mee op zijn fietsreis van Nederland naar het zonnige Barcelona. Eenmaal daar aangekomen, keert hij om en vervolgd zijn weg door het drukke zuiden van Frankrijk, langs de Middellandse zee en naar Italië waar een trein hem terug naar huis brengt. Verwacht van dit boek geen uitgebreide, toeristische informatie en bezienswaardigheden die u onderweg kunt aantreffen.

Hans van de Pol beschrijft op een vrolijke en humoristische wijze, met zijn eigen kijk op het leven en vermengd met rijkelijke fantasieën, de beelden en soms hilarische momenten die hij onderweg ziet en beleeft. Door zijn boeiende schrijfstijl krijgt u vanaf het begin het gevoel dat u achterop de fiets mee wordt gevoerd in de wonderlijke belevingswereld van de 'Barcelonafietser'.

From the book

Het vlakke lag achter me en de weg ging omhoog. De berg waar ik zo de zenuwen voor had, was in het vizier gekomen. Ik moest meteen terugschakelen en wel naar het kleinste wat ik op mijn fiets had zitten. In het zadel zitten lukte me ook niet, zodat alleen op de pedalen staan de enige optie was om mijzelf in gang te houden. Ik trok aan het stuur en gooide mijn gewicht van links naar rechts op de pedalen om zo het ritme erin proberen te houden. Het was een vinnige strijd, met harken en sleuren, tussen mij en de zwaartekracht, waarbij de zwaartekracht al na tien minuten met drie-nul voorstond! Hoewel ik tegen een behoorlijke achterstand aankeek, gaf ik me echt niet gewonnen. Ik had pas verloren zodra ik voet aan de grond zette, voordat ik de top zou bereiken. En dat ‘voetje aan de grond’ kwam niet in me op en was totaal niet aan de orde, zodat ik verder ploeterde. Nadat alle gedachten, die me duidelijk probeerden te maken dat deze inspanning een aanslag zou zijn voor lichaam en geest, langzaam wegzonken, kreeg ik er wat meer souplesse in. Het harken werd vervangen door dansen. Ik danste op de pedalen ... dansen op de vulkaan! Op het ritme van een Engelse wals en in gedachten een concertmeester die zwaaiend langs de kant van de weg mij naar de top dirigeerde, kreeg ik het gevoel dat deze slijtageslag in mijn voordeel beslist zou gaan worden. Hoewel de vijfentwintig kilo bagage het liefst de kar, fiets en berijder in tegengestelde richting de berg af wilde laten gaan, werd het uiteindelijk in de tweede helft drie-drie en scoorde ik nog ver in blessuretijd het winnende doelpunt! Ik kwam eindelijk boven. De zwaartekracht en mijn deprimerende gedachten konden me er niet van weerhouden om over deze ‘Gods Gruwelijke Zware Sofa’ te walsen zonder ervan vermoeidheid in te ploffen. Na het passeren van de top ging ik wel degelijk zitten, maar dan op het zadel. Ik schakelde op en zei: “Adieu ... Stoel van God!”

About the author

Hans van de Pol, geboren in 1970 en opgegroeid in Alphen aan de Maas, bezit twee overheersende kenmerken die een onuitwisbare stempel drukken op zijn leven. Van kleins af aan uit hij zijn omvangrijke fantasieën door te tekenen en te schilderen. Daarnaast ontdekte hij vroeg in zijn jeugd de fiets, waardoor hij in de loop der jaren uitgroeide tot een gepassioneerd sportman en een fanatieke fietsliefhebber die tot op de dag van vandaag nog vele uren op zijn fiets doorbrengt. Het schrijven van een boek, waarin hij zijn levendige creativiteit aan iedereen wil tonen, is altijd een grote wens van hem geweest.

Reviews

2020-03-11 10:38:32 | By: Cor Snaterse | Rating:
Het is maar goed dat ras twijfelaar Hans van de Pol niet al op de derde dag de tocht heeft afgebroken en naar huis is terug gekeerd. Wat zou de lezer dan een hoop zijn misgelopen. Huisjes in antidepressieve kleuren geschilderd, wie heeft hier eerder over gehoord. Fietsen in de egel- houding. Nog zoiets vernieuwend. Het boek staat vol rake en originele beschrijvingen van de route en van de mensen die Hans op zijn tocht is tegen gekomen. Sommige delen van de route zijn zo aantrekkelijk verwoord dat ik ze graag zou gaan nafietsen. Sommige mensen zijn echter dusdanig beschreven dat ik angst heb om naar bepaalde landen af te reizen. Kortom een fantasierijk boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Barcelonafietser - 4000 kilometer: ultieme strijd van lichaam en geest

Author:

Hans van de Pol

Category:

Novels

Number of pages:

214

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-638-9458-6 / 9789463894586

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)