Het Ongemak - Een psychologische misdaadroman

Dave Timmermans

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jozef zit niet lekker in zijn vel. Hij is niet tevreden met zichzelf, met zijn huwelijk, met niets eigenlijk. Ooit was het toch zijn droom geweest om op reis te gaan en een rijk leven te leiden? Wat was er dan gebeurd? Maar eindelijk is hij klaar voor verandering. Eindelijk zal hij het heft in eigen handen nemen! Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Hoe reageert hij erop? Maakt hij de juiste keuzes? Krijgt hij controle over zijn leven of wordt hij juist geleefd? Neem een kijkje in het brein van Jozef en ga mee op zijn reis. Ga mee met Het Ongemak.

From the book

Het regende zachtjes. Ik liep over het trottoir, geparkeerde auto’s aan de ene kant, netjes geschoffelde voortuintjes aan de andere kant. Nel, Mel en Del hadden de lichten al aan. Die waren al wakker, gespuis der nacht. Die zouden de ramen waarschijnlijk wel al tweemaal gewassen hebben – van binnen en buiten – zoals iedere morgen. Wat was het rustig op straat. Ik stond nu voor mijn eigen huis en bleef staan: moed verzamelen. De voortuin lag er netjes bij; hier en daar wat bladeren op de grond – midden in de tuin een flinke boom. Daar was ik trots op.
Een zwak licht brandde in de woonkamer. Testbeeld. Moed. Wat zou ik zeggen? Zou ik wat zeggen? Vrijwilligerswerk reizen verre landen bergen oceaan eiland mensen natuur, dit alles flitste in een enkel moment door mijn gedachten. Mijn verlangen naar een beter leven was sterk. Zeer st–, godverdomme de deur staat open!
Ik had het niet eerder gezien maar de voordeur stond op een kier. Ik rende. Zou je nu wel rennen, Jozef? Ik liep naar de voordeur en wachtte even. Wat zou ik doen? Ik had de deur zelf niet opengelaten. Ik was gisteravond door de hondenopening gekropen. Wat is hier aan de hand? De Mevrouw is zelf te lui om naar buiten te zijn gegaan. Nog steeds staarde ik naar de openstaande deur. Ik bleef luisteren. Stilte. Geen geluid. Of toch? Kraakte daar de trap of was dat haar ademhaling? Ik vermande me. Ik zou tenslotte vrijwilligerswerk gaan doen, een internationale held worden. Dan was je toch zeker niet te bang om–. Toch was er iets niet in orde.
Ik opende zachtjes de deur en keek voorzichtig naar binnen. De duisternis was indrukwekkend. Vrijwel niets was er te onderscheiden. In de gang waren alleen contouren te zien. Links de kapstok, rechts de trap naar boven. Ik zag beide, alleen omdat ik wist dat ze er waren. Vluchtig keek ik naar boven. Niets te zien. De bovenste treden waren nog gehuld in zwart. Langzaam liep ik de gang door, stap voor stap, naar de deur die naar de woonkamer leidde

About the author

Dave Timmermans (1985) is iets jonger dan de hoofdpersoon van Het Ongemak. Toen hij elf jaar geleden afstudeerde, ging hij meteen van negen tot vijf aan de slag. Hij vond het verschrikkelijk. Ging hij dat de rest van zijn leven doen? Is dat zoals het leven er vanaf nu uit zal zien? Deze vragen begon hij op papier uit te werken. Zo is Het Ongemak ontstaan. Het belangrijkste voor hem was om een zo onvoorspelbaar mogelijk verhaal te vertellen. Nu, elf jaar later, is het afgerond.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Ongemak - Een psychologische misdaadroman

Author:

Dave Timmermans

Category:

Novels

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-6389-334-3 / 9789463893343

Price:

€ 20,50

Language

Dutch