Spoor ik wel?! - Een kijkje in het hoofd van een autist

Anke van Puijenbroek

Category: Health
  • (15)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn naam is Anke. Op mijn achtste kreeg ik de diagnose autisme. Ik heb dit boek geschreven om jou een kijkje te geven in mijn hoofd zodat ik je kan laten zien hoe ik dingen ervaar en beleef.
Ik heb dit geschreven in de hoop dat mensen me beter gaan begrijpen. Want ik heb me altijd onbegrepen en ongehoord gevoeld.

Vaak is het met een vleugje humor geschreven. Ik wil jullie op een grappige manier mee laten kijken met de dingen waar ik het moeilijk mee heb in het dagelijkse leven. Maar met veel moeite heb ik ook een aantal serieuze hoofdstukken op papier gekregen.

Een boek vol illustraties gemaakt door mij over de dagdagelijkse frustraties van het leven.
Geniet ervan!

From the book

Ondertussen zit mijn hoofd al vol terwijl de dag is nog maar twee uur bezig is. Het liefst van al zou ik nu gewoon in mijn bed willen kruipen en mijn hoofd terug laten rusten want mijn gedachten vreten me kapot.
Ik weet op voorhand al dat school er vandaag echt te veel aan is. Zou iemand begrijpen dat ik school soms echt niet aankan? Of dat ik echt geen zak leer op school omdat het er gewoon niet meer bij kan? Ach, al zouden ze het weten, wat maakt het uit? Naar school gaan moet ik toch.

About the author

Anke van Puijenbroek (2001) komt uit Arendonk en woont daar met haar ouders en zus. Ze is al van kleins af enorm creatief en doorheen haar jeugd begon ze ook met schrijven. Sinds de middelbare school kreeg Anke het moeilijk met het dagelijkse leven en haar autisme. Zo is ze begonnen schrijven en tekenen rond haar frustraties van het leven in de hoop dat mensen haar beter zullen begrijpen.

Reviews

2021-02-01 13:59:19 | By: Britta | Rating:
Ik vind het echt heel goed geschreven. Ik heb zelf ook autisme, en ik had dit op mijn 17de echt niet zo neer kunnen zetten, dus ik vind het echt heel knap dat Anke dat wel kan. Ik heb er veel herkenbare dingen gezien. Dat gaf me een stuk troost. Het is een heel prettig leesbaar boek met mooie tekening!

2019-09-23 14:12:13 | By: Juanita | Rating:
Anke van Puijenbroek werd geboren in 2001 en woont samen met haar ouders en zus in Arendonk. Dat ze enorm creatief is kun je zien aan de prachtige tekeningen in het boek en op haar Facebook pagina Inksessed. Op haar 8ste kreeg ze de diagnose autisme, maar ondervond dat ze niet altijd begrepen werd. Hierdoor schreef ze het boek "Spoor ik wel?" De cover sprong bij mij onmiddellijk in het oog, een grijs-roze kleurcombinatie vind ik heel mooi en trekt zodoende nogal vlug mijn aandacht, maar ook de foto van een knap lachend meisje valt op. Het verhaal zelf is mooi en duidelijk geschreven, maar toch ontbrak voor mij nog enige diepgang om dit een prachtboek te noemen. Het verhaal bleef nogal oppervlakkig waardoor ik niet het gevoel had dat ik Anke leerde kennen, maar wel een random persoon met autisme. Maar misschien was dit wel de bedoeling? Desondanks schept het boek wel een duidelijk beeld van hoe het is om met autisme te leven en zou het moeten gelezen worden door iedereen die werkt, leeft of gewoon iemand kent die autisme heeft. Ook nog chapeau aan Anke dat ze het aangedurfd heeft om zich zo kwetsbaar op te stellen en aan de buitenwereld duidelijk te maken dat autisme meer is dan de autistische trekjes waar velen het over hebben. Het verhaal op zich zou ik 3* geven, maar omdat het veel moed vergt om dit neer te pennen en je zo open te stellen om anderen te helpen krijgt "Spoor ik wel" van mij 4 welverdiende sterren.

2019-08-20 20:06:39 | By: Wendy Keppens | Rating:
Ontroerend mooi! Zo herkenbaar. Heb zelf een dochter van 17 in het kunstonderwijs waarbij de diagnose gesteld werd toen ze 8 was. In één adem uitgelezen. Eén aanrader voor velen onder ons...gewoon omdat er nog steeds veel te weinig begrip is van buitenaf. Anke, bedankt om jouw prachtige verhaal met ons te delen.

2019-08-16 07:58:44 | By: Winny | Rating:
En toen ik het las dacht ik alsnog:” ? Heeft niet iedereen dat dan?” Terwijl ik heus wel weet dat dit drukke gedoe in je hoofd bij autisme hoort. Ik heb zelf autisme en dit was dus geen ontspanning voor me. Nu was het dubbeldruk in mijn hoofd want mijn vragen zijn weer net anders. Pfff! Wat onwijs goed geschreven! Als je er, als NT-er voor gaat zitten en snel leest dan maak je mee wat wij de hele dag meemaken. Dan wil je wel een uurtje slapen tussendoor om te resetten. Ik had dit niet gedurfd Anke! Wat goed!

2019-08-06 21:52:16 | By: Vero | Rating:
Knap Anke. Herkenbaar ook. Ik ga t boekje ook aan mensen om onze dochter heen laten lezen. Hoop dat zij jullie ook wat meer kunnen gaan begrijpen. Dankjewel voor je verhaal. Je doet t goed!

2019-08-05 12:28:20 | By: Rita | Rating:
Hey Anke. Ik wil je bedanken voor het schrijven van dit boek. In 1 keer uitgelezen omdat het me zo pakte; ik heb een pluszoon van bijna 10 jaar die ook autisme heeft. In tegenstelling tot veel andere boeken is jouw boek duidelijk en geeft iemand zonder ASS een beetje inzicht van hoe jullie in het leven staan; nooit makkelijk, altijd toch vol goede wil en moed.

2019-07-28 19:08:55 | By: Viviane Kerstens | Rating:
Jouw verhaal Anke is zo ontroerend (mooi) en tegelijkertijd krachtig om het neergepend te krijgen. Het tekentalent is duidelijk een gave om zichtbaar te maken wat niet verwoord kan worden. Blijven schrijven vanuit de ervaring kan absoluut een meerwaarde betekenen voor wie leeft met autisme en samenleeft. Bedank dat ik naar jou mag luisteren...

2019-07-28 19:20:21 | By: Viviane Kerstens | Rating:
Zo snel ik het boek uitgelezen heb was ook de review verstuurd met eerste * Het zijn er wel 10 waard!

2019-07-23 19:15:52 | By: Wendy Leemans | Rating:
Ik heb het boek in één keer uit gelezen. Het is van begin tot eind een zeer boeiend boek. Ik ben er zeker van dat andere mensen met autisme zich hierin gaan herkennen maar zeker ook steun gaan vinden. Een echte aanrader voor mensen die werken met mensen met autisme. Anke heeft de lezer heel duidelijk in haar hoofd laten kijken.

2019-07-20 16:04:36 | By: Nicole | Rating:
iedereen die te maken heeft met personen met autisme zou dit boek moeten lezen - leerkrachten, hulpverleners, familieleden, buren, kennissen, vrienden,... zodat het onbegrip en de onwetendheid uit de wereld verdwijnt en men eindelijk gaat begrijpen dat de personen met autisme echt wel hun best doen maar dat het voor velen nooit goed genoeg is.

2019-07-03 14:01:11 | By: Annemie | Rating:
Anke, Ik heb je boek in 1 keer uitgelezen... wat een moedige getuigenis!!!

2019-07-03 15:42:48 | By: Christiane Otten
Heel leuk, maar alsook heel ontroerend boek. Heel knap van Anke om het zo neer te pennen.

2019-07-03 16:43:22 | By: Dominique Verkammen | Rating:
Dankzij de openhartigheid en eerlijkheid van Anke begrijp ik mijn kleindochter een beetje beter. Enorm veel bewondering voor Anke's schrijf- en tekentalent. Een speciaal boek van een speciale meid, geschreven voor éénieder die het speciaal-zijn van iemand met ASS tracht te vatten. Een aanrader van formaat !!

2019-06-27 07:55:24 | By: Lisette Vanheuckelom | Rating:
Een boek dat je niet weg kan leggen, je leest hem in 1 ruk uit. Onverstelbaar wat jij dagelijks moet doormaken en knap dat je dit verhaal met iedereen wil delen. Mooi gescheven en wat een tekentalent heb jij. Super knap !

2019-06-21 23:57:23 | By: Bertha Freeke | Rating:
Ik heb dit boek met ontroering gelezen. Wat een worsteling. Het geeft inzicht en hopelijk meer begrip voor mensen die 'anders' zijn.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Spoor ik wel?! - Een kijkje in het hoofd van een autist

Author:

Anke van Puijenbroek

Category:

Health

Number of pages:

116

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-06-2019

ISBN:

978-94-638-9358-9 / 9789463893589

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (15)