De thuiszorg, als hulp én als cliënt - Hypermobiel Ehlers-Danlos Syndroom veranderde mijn leven

Yvette Korpel

Category: Health
  • (3)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedere medewerker in de thuiszorg, of je nu nog werkzaam bent of niet meer, zal aspecten van het werk herkennen in de vele opzichzelfstaande anekdotes in dit boek. In De thuiszorg, als hulp én als cliënt, hypermobiel Ehlers-Danlos Syndroom veranderde mijn leven worden de leuke maar ook de minder leuke aspecten benaderd.
Wil jij weten wat je allemaal mee kunt maken als je werkt in de thuiszorg, en hoe het is als je ineens zelf hulp nodig hebt? Dan is dit het boek voor jou. Dit is mijn verhaal, als hulp én als cliënt.

From the book

Ik werkte de volgende twee cliëntenhuizen af en toen was het tijd voor dé mevrouw. Ik bereidde me voor op het ergste toen ik bij haar, netjes op tijd, aanbelde.
“Oh hallo meisje, kom binnen. Jij bent de nieuwe hè?”
“Ja mevrouw”, antwoordde ik terwijl ik mijn groene emmer en doekjes van de kar pakte, voor een hand geven was hier ook geen tijd tenslotte. “Mijn naam is Yvette. Ik ben deze week begonnen en ik mag een half jaartje invallen tot Marieke weer terugkomt.”
“Joh laat staan die rommel. Kom eerst even gewoon binnen, laat me je eens bekijken.”
De dame met het perfect gekapte haar, ze ging iedere week naar de kapper vertelde ze me later, ging me voor en nam me keurend op. Ik keek bewonderend en hopelijk niet al te opvallend rond. Haar huis was vreselijk netjes. Er lag geen kleedje scheef, geen kommetje stond verkeerd en er was geen fotolijstje dat niet perfect gecentreerd hing ten opzichte van de andere zaken die aan de muur opgehangen waren. Er was zo'n ouderwetse bimbamklok die ieder half uur het mooiste geluid liet horen dat ik ooit uit een klok had horen komen. Je rook de centen, om het maar plat uit te drukken, maar alles was met zeer veel zorg en smaak ingericht. Duidelijk iemand die wist hoe het hoorde, uit een wat ouder rijk geslacht.
“Ga zitten meisje. Lust je een kopje thee?”
Voordat ik het wist had ik ja gezegd en zat ik, zo goed als door haar neergeplant, op de keukenstoel.
“Vertel eens lieverd, waar kom jij vandaan?”
Was dit nu diezelfde dame waar ze me voor gewaarschuwd hadden?

About the author

Yvette Korpel is geboren in 1972 en deelt haar leven met Doerak, een jeweetwelkater. Na de diagnose hypermobiel Ehlers-Danlos Syndroom in juli 2017 is haar leven radicaal veranderd. Ze heeft altijd al een passie gehad voor schrijven en dichten en is reeds eerder internationaal gepubliceerd in de Engelstalige dichtbundel 'A Falling Star'. Haar jarenlange droom was om een boek te schrijven en met deze uitgave is die droom eindelijk werkelijkheid geworden.

Reviews

2019-03-24 02:50:20 | By: Bekend bij auteur | Rating:
Vanmiddag viel het boek in mijn brievenbus. Begon 23 maart tegen 24 uur te lezen en nu bijna 3 uur later heb ik hem uit. Het is een boek met een lach en een traan. Er spreekt heel veel respect uit naar de medemens. Het heeft mij op een aantal feiten gedrukt, waar ik nu mee aan de slag zal moeten. Want als je lichaam schreeuwt, dan ben je al veel te laat.

2019-03-18 16:16:06 | By: Marleen | Rating:
Ik ben zelf chronisch pijnpatiënt, en al heb ik niet dezelfde aandoening, het boek spreekt mij erg aan. Ik ben vooral fan van de uitspraak die zo mooi uitvergroot op de laatste pagina staat. Het was héél lang geleden dat ik nog eens een boek had gelezen. Ik kan mijn aandacht er gewoon niet goed bijhouden door nodige medicatie. Maar het is in korte hoofdstukjes neergepend, anecdote na anecdote en dat maakt het erg prettig om te lezen en makkelijk om te behappen. Ik heb het met véél plezier gelezen. In 3 dagen had ik hem uit. Normaal is dat een hele inspannig voor mij, maar de bladzijden vlogen voorbij! Het is zo triest dat je uiteindelijk zelf in de zorg terecht komt. Hier heb ik ook ervaring mee. En het is mooi en netjes beschreven. Het is een boek dat je beslist moet gelezen hebben. Je zal er geen spijt van krijgen! Aanrader!

2019-03-14 14:02:06 | By: Claudia | Rating:
Wat een mooi en prettig te lezen boek is dit! Heel leuk om een inkijkje te krijgen in het werk van de thuiszorg, en ook de andere kant van de medaille, ik heb er zelf geen ervaring mee dus dat is heel interessant om te lezen. Met humor en heel liefdevol geschreven, echt iemand met hart voor de clienten. Er staan een aantal belangrijke tips in die iedereen ter harte zou kunnen nemen, vooral de afsluiting van het boek vond ik heel mooi en wijs. Smaakt naar meer!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De thuiszorg, als hulp én als cliënt - Hypermobiel Ehlers-Danlos Syndroom veranderde mijn leven

Author:

Yvette Korpel

Category:

Health

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-03-2019

ISBN:

978-94-6389-079-3 / 9789463890793

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)