Fiqh-principes - Een vertaling van Qawāid Fiqhiyyah

Sonny van Exaerde

Category: Religion
  • (2)

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na grondig onderzoek wordt met dit vertaalwerk en de bijgevoegde informatie de deur naar kennis geopend voor zowel studenten als docenten als geïnteresseerden in het islamitische erfgoed. Het gaat hier in essentie om het gedicht van imam Uthmān Ibn Sanad dat maar liefst 45 rechtsbeginselen (qawāid fiqhiyyah) bevat. Deze rechtsbeginselen werden op een accurate wijze vertaald en nadien op een overzichtelijke manier weergegeven. Daarmee vormt het een onmisbaar naslagwerk. Aan het einde van het boek bevinden zich ook enkele algemene adviezen naar docenten en studenten islamitische wetenschappen. In zijn geheel is dit werk uniek en wordt deze leerstof hoogstwaarschijnlijk voor het eerst aangeboden in de Nederlandse taal.

From the book

Qawāid fiqhiyyah vormen een grote bijdrage tot de ontwikkeling van het fiqh-inzicht en hebben als doel om de geleerde te voorzien van een gestructureerde eensgezinde aanpak en hem te beschermen tegen contradictorische uitspraken in de vertakkingen. Aangezien een algemeen rechtsbeginsel een antwoord biedt op meerdere vraagstukken bespaart het de geleerde om elke kwestie in de plichtenleer afzonderlijk van buiten te leren. De vraagstukken zijn onnoemelijk veel.

About the author

Sonny van Exaerde is geboren en getogen in België. Op jonge leeftijd is hij bekeerd tot de islam en gaan reizen omwille van islamitische wetenschappen naar bestemmingen als: Egypte, Frankrijk, Duitsland en Turkije. Tijdens deze reizen heeft hij mogen genieten van zowel theoretische als praktische deskundigheid van grote geleerden zoals: dr. Ayman Rushī Suwayd, imam Muḥammad Mujīr al Khaṭīb, dr. Younes Alaoui Mdaghri, imam Muḥammad Barakāt en imam Muḥammad Bassām Ḥijāzī. Voor de heer Van Exaerde is kennis een onophoudelijke reis. De heer Van Exaerde bestudeerd(e) verscheidene islamitische wetenschappen, maar zijn voorliefde koestert hij voor ḥadīth-wetenschappen.

Reviews

2019-04-03 12:10:25 | By: Harun Verstaen | Rating:
Dit boek -in feite bestaande uit 2 korte teksten- is een zeer welkome en waardevolle aanvulling van het repertoire aan islamitische boeken in de Nederlandse taal. Hoewel het een gevorderd onderwerp betreft is het desalniettemin een kort inleidend werk op het gebied van qawa'id al-fiqhiyyah.

2019-04-02 16:58:28 | By: Najat | Rating:
Sterk en onmisbaar als naslagwerk binnen de islamitische jurisprudentieWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fiqh-principes - Een vertaling van Qawāid Fiqhiyyah

Author:

Sonny van Exaerde

Category:

Religion

Number of pages:

68

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-03-2019

ISBN:

978-94-6389-117-2 / 9789463891172

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)