Cover voorkant
Help, ik moet sporten - Spreekkamer gesprekken
Help, ik moet sporten - Spreekkamer gesprekken

Help, ik moet sporten - Spreekkamer gesprekken

Frank Teleng


€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe je van de bank naar de sportschool komt is een vraagstuk dat bij velen speelt. Want laten we eerlijk zijn, sporten, dat is vooral iets voor anderen... De huisarts, de fysiotherapeut, jouw partner en collega’s vinden allemaal dat jij meer zo moeten sporten, iedereen behalve... Jij. Frank Teleng belicht in zijn nieuwe boek de verschillende facetten en voordelen van het realiseren van een sportieve leefstijl. Een motiverende schrijfstijl en veel humor zorgen ervoor dat het soms zware onderwerp gezondheid luchtig blijft. Ook jij kan het. Zet hem op.

From the book

Ja, ja, daar is hij dan eindelijk. Misschien wel de hoofdreden voor jou om dit boek te kopen. In ieder geval de hoofdreden voor velen om te gaan sporten: Vet. Wat is vet eigenlijk? Vet is simpel gezegd opgeslagen energie voor momenten dat je minder eten tot je beschikking hebt. Eén kilo lichaamsvet bevat ongeveer zevenduizend calorieën. Als dus een gemiddelde, niet sportieve man 2500 calorieën op een dag nodig heeft kan hij een kleine drie dagen leven op één kilo van zijn eigen lichaamsvet. Dat is natuurlijk heel handig van de natuur om zo’n bron van reserve energie aan te leggen. Vroeger kwam het namelijk wel eens voor dat je een aantal dagen geen eten kon vinden. Ik herhaal: vroeger...
In de Nederlandse maatschappij is er zo ontzettend veel eten, dat we onze hand maar hoeven uit te strekken. De supermarkten zijn vol met producten die vanuit de hele wereld geïmporteerd worden. Belgische chocolade, appels uit Nieuw Zeeland, pasta uit Italië, kokosnootmelk uit India en Himalaya zout, om maar enkele voorbeelden te geven. Op elke hoek van de straat is er eten. Bestel je koffie, krijg je er eten bij. Kom je op je werk dan staat er gebak klaar omdat iemand jarig was. Zit je in de trein komt iemand langs met snickers en chips. All you can eat sushi, wokken en tafelbarbecue. Alles is mogelijk, behalve... Een dag geen eten vinden.

About the author

Frank Teleng werkt als fysiotherapeut, manueel therapeut en als docent binnen de opleiding fysiotherapie. De effecten van bewegen en sporten zijn een dagelijks terugkerend thema. Hij werkte met topsporters bij ‘De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond’ en is opgegroeid als zoon van sportschoolhouders. Al met al is Frank Teleng al heel zijn leven bezig met het menselijk lichaam. Hij deelt deze jarenlange ervaringen, honderden gesprekken, duizenden uren sporten en een welgevormde visie met jou.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Help, ik moet sporten - Spreekkamer gesprekken

Author:

Frank Teleng

Category:

Sports and Games

Number of pages:

48

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 17 x 17 cm

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-638-9451-7 / 9789463894517

Price:

€ 16,50

Language

Dutch