Cover voorkant
Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte - Chronische pijn en vermoeidheid
Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte - Chronische pijn en vermoeidheid

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte - Chronische pijn en vermoeidheid

An Lommerse

Category: Health
  • (4)

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fibromyalgie is een ongrijpbare ziekte, waarover nog veel vragen bestaan. Duidelijk is wel dat fibromyalgiepatiënten vooral last hebben van chronische pijn en chronische vermoeidheid, maar niet altijd in dezelfde mate. Goede en slechte dagen wisselen elkaar af, waardoor het voor de buitenwereld niet altijd te begrijpen is. Omdat de oorzaak (nog) niet duidelijk is, bestaat er ook geen eenduidige behandeling, maar dat neemt niet weg dat er verschillende mogelijkheden zijn, die soms meer en soms minder effect hebben. De auteur ging op zoek naar informatie en sprak met lotgenoten. Verschillende onderzoeken, maar ook pijn en pijnbeleving komen aan bod, evenals het nut van beweging en gezonde voeding. Gaandeweg werd de auteur steeds wijzer en hoopt dat ook anderen daarmee hun voordeel kunnen doen.

From the book

In dit boek wil ik duidelijkheid scheppen over wat fibromyalgie is, wat het betekent voor degene die deze diagnose gekregen heeft, welke behandelingen mogelijk zijn en hoe ermee te leven valt. Ook adviezen op het gebied van beweging, voeding en omgaan met pijn en andere klachten komen aan de orde, evenals communicatie over de aandoening met de omgeving.

Al deze informatie heb ik gevonden op mijn zoektocht, want ook ik kreeg jaren geleden de diagnose fibromyalgie. Ik heb veel gelezen, op internet gezocht en gesproken met mensen, die deskundig of ervaringsdeskundig zijn op dit gebied.

Wat ik hoop te bereiken, is in de eerste plaats dat mensen met fibromyalgie in dit boek antwoorden vinden op hun vragen en informatie die ze kunnen gebruiken. Een tweede doel is dat fibromyalgie het negatieve imago kwijtraakt. Want mensen met fibromyalgie zijn niet ziek of zielig en stellen zich niet aan. Ze proberen hun leven zo goed mogelijk te leven, te doen wat ze kunnen doen en te participeren in de samenleving. Het enige dat zij willen is dat zo nodig rekening met hen wordt gehouden, zoals we normaliter allemaal rekening houden met elkaar.

Het boek is dan ook niet alleen bestemd voor mensen met fibromyalgie, maar ook voor hen die te maken hebben met mensen die deze aandoening hebben: partners, kinderen, vrienden/vriendinnen, collega’s en zorgverleners. Kennis hebben van fibromyalgie is een voorwaarde om begrip te kunnen opbrengen voor iemand die daaraan lijdt.

About the author

An Lommerse (1954) schreef dit boek over fibromyalgie, omdat ze zelf deze reumatische aandoening heeft. Tot op de dag van vandaag is nog veel onduidelijk over fibromyalgie en wordt op verschillende terreinen onderzoek gedaan. Hoewel er dus (nog) geen eenduidige behandeling is, zijn er wel verschillende mogelijkheden, die soms meer en soms minder effect hebben. Het is vaak een individuele zoektocht om te ontdekken wat werkt. De auteur deed literatuuronderzoek en sprak een aantal lotgenoten. De daardoor opgedane kennis wil ze graag delen met andere fibromyalgiepatiënten en geïnteresseerden.

Reviews

2021-11-19 14:37:05 | By: Helen | Rating:
Boek in een keer uitgelezen. Heel leerzaam en geeft een goed beeld hoe je kan leven met tfibromyalgie

2020-07-06 13:30:19 | By: Marianne | Rating:
Het boek is vooral nuttig voor mensen die net een diagnose hebben gekregen of mensen hebben in hun omgeving met fibromyalgie en hier meer over willeb leren. Voor ervarigsdeskundigen is het niet iets nieuws

2019-06-27 17:27:58 | By: Sandra | Rating:
Er staat heel veel informatie over fibromyalgie in, ook veel tips. Het onderwerp wordt van alle kanten belicht. Veel van geleerd, bv over pijn. Je kunt het zien als een soort naslagwerk

2019-06-16 09:17:34 | By: Yvonne | Rating:
Dit is een boek waarin alles samenkomt: alle beschikbare informatie over fibromyalgie.
Geen oplossingen, maar wel handvatten om mee verder te kunnen.
Ik vind het een aanwinst! Het boek leest bovendien erg prettig.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte - Chronische pijn en vermoeidheid

Author:

An Lommerse

Category:

Health

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-638-9223-0 / 9789463892230

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)