De Reisbrigadier - Agent in Utrecht in de jaren 1970 tot 2000

Piet Hendriks

Category: Biographies

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is toch bijzonder om uit de eerste hand te lezen hoe de ordehandhavers van dit land hun werk en opleiding hebben beleefd. Met uit eerste hand vertelde belevingen, creëert de schrijver daarvan een sterk beeld. Niet alleen zorgt hij voor een gestructureerd beeld van zijn loopbaan, ook verwerkt hij erin hoe hij deze loopbaan heeft beleefd. De specifieke anekdotes over kinderhandjes op een drukke verkeersweg, maar ook geweldsincidenten en optredens, geven een beeld van de persoonlijke aard van de politie. Meer nog: door de verschillende details die hij geeft over specifieke opdrachten die de politie moet vervullen, zorgt hij voor een breder perspectief op de taken van agenten. Alles beschrijft hij in heldere taal. Hij is direct en heeft weinig woorden nodig om zijn verhaal te doen.

From the book

Het was een angstig moment, ik hield mijn dienstpistool schietklaar in mijn hand voor het geval dat. Het was een opluchting toen ze verder reden. We volgden ze buiten zicht, in de richting van Keulen. Voordat we uit de verbindingen reden, hadden we te horen gekregen dat een Duits observatieteam naar ons onderweg was om het over te nemen.
De Duitse politiehelikopter was er bijna. Die was voorzien van peilapparatuur. Nadat er contact was gemaakt met de Duitse collega’s en er portofoons uitgewisseld waren, tijdens het rijden met hoge snelheid over de Duitse Autobahn, kwam de heli in beeld. Doch ondanks de gemaakte afspraken in het verleden, bleek hij niet in staat te zijn om de frequentie van het peilbaken te pakken. Inmiddels waren we een heel eind Duitsland ingereden.

About the author

Piet Hendriks is geboren en getogen in Utrecht en woont nu in Stichtse Vecht. Hij heeft van 1963 tot 2000 als agent gewerkt. Eerst bij de gemeentepolitie Utrecht, daarna de Regio Politie Utrecht in diverse functies. Hij is gehuwd en heeft twee dochters, die hun vader door zijn werkzaamheden veel hebben moeten missen en vijf kleinkinderen. In totaal is hij dertig jaar actief geweest in de bestrijding van zware en georganiseerde criminaliteit in binnen- en buitenland. Ook is hij betrokken geweest bij diverse grote ontvoeringszaken.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Reisbrigadier - Agent in Utrecht in de jaren 1970 tot 2000

Author:

Piet Hendriks

Category:

Biographies

Number of pages:

98

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-03-2019

ISBN:

978-94-638-9166-0 / 9789463891660

Price:

€ 17,99

Language

Dutch