Geheel Ontoevallig - Een klein spiritueel handboek

Gea Weel

Category: Spirituality

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Alles in het leven heeft een reden en is onderdeel van een groter plan. Je hebt dit zelf zo uitgekozen, om ervaring op te doen en daarmee te herinneren wie je werkelijk bent. De kracht van emoties, intenties en gedachten, de keuzes die je maakt en de werking van het Universum, dat is waar dit boek over gaat. Geheel Ontoevallig is een boek dat makkelijk leest, met praktische tips en oefeningen en vooral ook ‘down to earth’ geschreven. Het zal je inzicht geven en je begeleiden op je levenspad. Dat je dit nu in handen hebt is overigens geen toeval. Het is hoe jij het hebt uitgekozen: dit moment, dit boek, hier en nu.

From the book

Het Universum laat zo zijn aanwijzingen na, of eigenlijk heb je zelf de kruimels in het bos gestrooid om de weg terug naar huis te vinden. Deze aanwijzingen vind je onder andere terug in de vorm van synchroniciteit: kleine wondertjes.

Om enkele voorbeelden te noemen: Je kijkt op de klok en het is 11:11 uur. Tijdens het stofzuigen heb je het nummer I want to break free van Queen in je hoofd en nog geen halve minuut later is deze op de radio. Op het moment dat je bij een volle parkeerplaats komt, rijdt er net iemand weg. Je loopt in de winkel en ineens valt er iets uit het schap waarvan je bijna vergeten was dat je het nodig had. Deze gebeurtenissen hangen samen, maar lijken geen oorzakelijk verband te hebben. De term ‘synchroniciteit’ (letterlijk: gelijktijdigheid) is bedacht door psychiater en psycholoog Carl Jung (1985). Hij omschreef het als betekenisvolle toevalligheden.

Het hebben van een déjà vu is volgens sommigen ook een ‘teken van boven’. Het zou een korte herinnering kunnen zijn aan iets wat je al had gezien toen je dit leven uitkoos. Een andere theorie is dat je dit leven al eerder hebt geleefd, of beter gezegd: dat je het op verschillende manieren tegelijkertijd (be)leeft, aangezien alles in het nu plaatsvindt. Je leeft dit leven misschien wel dertig keer om continu andere opties te ervaren. Je maakt andere keuzes met nieuwe uitkomsten en dat allemaal nu. Tijdens een déjà vu krijg je hier een glimp van.

Het doel van de kruimels is dat je je weer gaat herinneren wie je bent. Er leiden vele wegen naar Rome en er leiden ontelbaar veel wegen naar Je Ware Zelf. Er is geen ‘juist’ pad te bewandelen, alle paden mogen gekozen worden. Alleen liggen er op het ene pad meer stenen en keien dan op de ander. Over het linker pad rijdt een paard met wagen met gemak en over het rechter pad valt de koetsier wellicht een paar keer van de wagen. Een crimineel die negen jaar vastzit is uiteindelijk ook op weg naar Zijn of Haar Ware Zelf, net als een mediterende monnik ergens op een berg in India.

About the author

Gea is van kleins af aan al geïnteresseerd in grote levensvragen als: Wie ben ik werkelijk? en Wat is de zin van het leven? Na jaren van zelfonderzoek en verdieping in diverse spirituele stromingen en literatuur, deelt ze in haar eerste non-fictie boek haar bevindingen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geheel Ontoevallig - Een klein spiritueel handboek

Author:

Gea Weel

Category:

Spirituality

Number of pages:

158

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-04-2019

ISBN:

978-94-638-9231-5 / 9789463892315

Price:

€ 19,99

Language

Dutch