De emmerlijst

Mirjam KleinJan

Category: Young Adult
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sara krijgt op haar negende te horen dat ze leukemie heeft. Een aantal jaar later wordt haar verteld dat ze uitbehandeld is. Samen met haar vriendin Emma maakt ze een bucket list. Maar niet alles verloopt soepeltjes. Ze ontmoet een jongen, maar haar alcoholistische moeder verbiedt de relatie. Zelf weet Sara ook niet of het wel zo handig is. En zal ze haar ‘emmerlijst’ nog wel kunnen voltooien?

From the book

Zenuwachtig zat ik in de wachtkamer. Ik staarde naar de pleister op m’n arm. Het bloedprikken viel mee. Maar de uitslag... De huid om de pleister was nog rood, mijn aderen waren nog licht opgezwollen en ik voelde een kleine steek op de plaats waar de naald mijn huid had doorboort. Ik keek gespannen naar mijn vader, zijn blik stond strak. "Het zat in de familie,” had de dokter gezegd. Mijn blik ging naar zijn kale hoofd. Hij had een muts op gedaan, zodat het andere mensen niet opviel. Maar voor mij viel het nog steeds op. Ik dacht aan straks. Aan de uitslag. Slim was ik, voor een kind van negen. Zonder dat ik het merkte rilde ik. De bank trilde er van. "Rustig maar meissie. Het komt allemaal goed" mijn vader sloeg zijn grote magere armen om me heen, wat me een warm gevoel gaf. Hij klonk alsof hij de uitslag al bijna zeker wist, wat het warme gevoel een beetje deed weg ebben. "Mevrouw Akker, u mag mee komen!" de dokter glimlachte vriendelijk. "Nou, de uitslag is bekend...” de dokter kuchte even. "Je hebt kanker, ma..." ik liet de dokter niet uitpraten en viel huilend in mijn vaders armen. "Het zit in de familie... Ik wíst het!” mijn vader klonk wanhopig en boos tegelijkertijd. Wat kanker precies inhield kon ik nog niet precies vertellen als een kind van negen. Maar wat ik wél wist, was dat je er kaal van werd, dat het verschrikkelijk veel pijn deed en..., nog wel het ergste... dat je er dood aan kon gaan.

Twee maanden later was de begrafenis van mijn vader en stond ik er alleen voor...

About the author

Mirjam Kleinjan woont in Rijssen, samen met haar ouders en broertje. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren. Haar eerste boek kwam uit toen ze 13 jaar was. Naast haar creatieve hobby’s, waaronder tekenen, en haar opleiding besloot ze drie jaar later opnieuw een boek uit te geven.

Reviews

2019-06-03 17:28:59 | By: Ineke | Rating:
Groot compliment voor Mirjam. Ze heeft zich goed verdiept in de ziekte en het verloop daarvan. Haar verhaal is hierdoor realistisch, het slot is ook zo mooi geschreven. Ik wilde blijven lezen...Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De emmerlijst

Author:

Mirjam KleinJan

Category:

Young Adult

Number of pages:

102

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-638-9333-6 / 9789463893336

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)