Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Aspecten van de geschiedenis van de Emiraat Nkor
De staat die nooit vernietigd moest worden!

Auteur

Mohamed Bouzia

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Marokkaanse Rif-regio waar de staat Nkor was opgericht heeft tot heden veel te voortduren gehad. Door de strategische ligging is deze streek een prooi voor de buitenwereld. Door de komst van de islam en de grote sociale en politieke veranderingen die de oprichting van deze staat met zich mee heeft gebracht blijkt dat de Rif veel geschiedenis kent die bij velen onbekend is. Dit boek geeft een beeld over de roots van Nederlanders met Marokkaanse achtergrond en hun geschiedenis met de komst van de islam naar hun regio.

Over de auteur

Abdellah Boussouf (1962). Historicus. Gepromoveerd aan de universiteit van Straatsburg. In 2007 werd hij benoemd tot secretaris-generaal van de Raad voor de Marokkaanse Gemeenschap in het buitenland (CCME). De functie die hij tot vandaag bekleedt.

Mohamed Bouzia (1976). Docent en freelance journalist. Studeerde Internationaal Management aan de Hogeschool Haarlem. Verder mediastudies en management gestudeerd in Angers, Frankrijk. Jaren (eind)redacteur bij de NTR en de MO op Radio 5.

Kacem Achahboun (1961). Afgestudeerd aan de universiteit Mohammed V in Rabat met als specialisatie Sub-Sahara geschiedenis. Was coördinator bij de Nederlandse Islamitische Bond voor Ouderen (NISBO). Medeoprichter van de Islamitische Universiteit (IUR).

Productinformatie

ISBN
9789463893480 / 978-94-638-9348-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-06-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

De geleerden zijn het nog niet eens over de oorsprong van de Berbers als eerste bewoners van Marokko en de reden voor hun benaming. De Arabieren noemden deze bevolkingsgroep Berbers. Dit was dezelfde naam die de Romeinen aan de bewoners van de Rif hadden gegeven. Met deze benaming bedoelden de Romeinen alle volkeren die niet tot hun beschaving hoorden. De Arabieren probeerden een Arabische oorsprong van deze term te vinden en zeiden dat de Berbers van Jemenitische afkomst waren en dat Bur Ibn Qais hun grootvader is. Sommigen proberen een taalkundige interpretatie aan het woord Berber te geven, simpelweg omdat ze de Berberse taal niet konden begrijpen. Dit kwam doordat er in de taal voor hen onbekende klanken zaten. Aan de hand hiervan hebben de Arabieren aan de Berbers gevraagd welke taal zij spreken. De oorspronkelijke bewoners hebben zichzelf nooit Berbers genoemd, in plaats daarvan gaven ze elke stam een eigen naam.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek