Roos - Een leven in polygamie

R.S. Frank

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na haar bekering, haar huwelijk met Dawoed en de geboorte van hun dochtertje Alia lijkt het geluk van Roos compleet. Maar kleine scheurtjes ontstaan in het zelfvertrouwen van Roos als de sensuele Malika, het voormalige buurmeisje van Dawoed, haar opwachting maakt in haar nieuwe leventje.
Is zij een bedreiging voor haar geluk of slechts een beproeving? Welke keuzes moet Roos maken en welke consequenties zal dit hebben voor haar, haar geloof, Dawoed en hun kleine meisje?
Lees het vervolg op Roos-Het leven van een jonge bekeerlinge in deel twee:
Roos- Een leven in islamitische polygamie.

From the book

We zeiden niets, ook niet toen we in de lift stonden. Ik voelde een barrière tussen ons en merkte dat we allebei niet wisten hoe we deze moesten doorbreken. Eenmaal binnen wisten we ook allebei niet wat we moesten zeggen. Dawoed pakte me vast en omhelsde me stevig. Ik begon spontaan te huilen.
“Ik wil niet dat je weggaat”, jammerde ik. “Ik geloof niet dat ik dit kan. Blijf je alsjeblieft nog even bij me?”
Dawoed wreef over mijn rug, maar zei: “Roosje, we hebben deze beslissing nu eenmaal genomen. We kunnen niet meer terug.”
Ik wist dat hij gelijk had, maar wat een pijn deed het. Hij kuste me nog een keer op mijn mond en ik wilde me aan hem vastklampen, maar hij duwde me zachtjes van zich af. “InshaAllah zie ik je gauw weer. Ik houd van je.”
Toen de deur achter hem in het slot viel, zakte ik op de grond en begon hartverscheurend te huilen. Wat had ik in hemelsnaam gedaan? Een voorbeeld noemde die broeder me. Een voorbeeld van een menselijk wrak, ja. Steun zoekend bij de muren liep ik onvast naar de woonkamer en viel huilend op de bank terwijl mijn tranen de sierkussentjes doorweekten. Op de salontafel stond het bosje rozen dat Malika voor me gekocht had. In een aanval van woede en verdriet kwam ik overeind en maaide het vaasje van de tafel. De kamer lag vol gebroken glas, geknakte rozen en een plas water. Ik voelde me net zo geknakt als de rozen. De slingers en ballonnen lachten me vrolijk uit.

About the author

R.S. Frank heeft altijd een passie voor schrijven gehad. Als kind schreef zij al verhalen en zij is dit blijven doen gedurende haar middelbare schooltijd en daarna.
Ze volgde verschillende opleidingen en cursussen en hield zich bezig met het schrijven, corrigeren en vertalen van allerlei teksten. Schrijven en taal zijn de rode draad in haar leven en altijd was er de hoop een boek uit te geven.
Toen zij door MS de fijne motoriek in haar handen verloor, vervloog deze droom.
Nu dicteert zij haar boeken middels spraakherkenning.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Roos - Een leven in polygamie

Author:

R.S. Frank

Category:

Novels

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-04-2019

ISBN:

978-94-6389-212-4 / 9789463892124

Price:

€ 20,50

Language

Dutch