Droomvlucht - Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt

Annick Kalff

Category: Young Adult

€ 25,49
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Flore-Linde heeft in ieders ogen een prachtig leven. Ze is slim, ziet er leuk uit en heeft veel vrienden. Ze begint haar laatste schooljaar vol goede moed, maar merkt al snel dat ze niet helemaal lekker in haar vel zit. Ze doet haar best om door te zetten, zoals iedereen haar zegt dat ze zal moeten doen, maar ze lijkt steeds dieper te vallen in het gat dat depressie heet.
In 'Droomvlucht' lezen we over een 18-jarig meisje, dat de strijd in haar hoofd dreigt te verliezen. Zal het Flore-Linde lukken haar eigen gedachten te overwinnen?

From the book

‘Ik weet dat je graag als sterk wilt worden beschouwd, maar doen alsof je je goed voelt, daar heb je niets aan. Het kost veel energie en het eet je op tot er niets meer van je over is. Dus laat alsjeblieft nu dat masker vallen en vertel me wat er in je omgaat,’ praatte Frederik eromheen. Zijn stem was angstaanjagend streng en vriendelijk tegelijk. Ik wilde weer protesteren, maar ik zag in zijn blik dat hij geen tegenspraak duldde. Ik zuchtte en liet me weer zakken in mijn kussen.
‘Ik ben zo moe, Freddie, ik ben op. Ik wil de energie opbrengen, die ik lang geleden al heb verbruikt en het wordt me nu gewoon te veel. Ik voel me verdrietig en leeg en ik heb nergens zin in. Het ene moment walg ik van mezelf, omdat ik te dik ben, het andere heb ik enorme eetbuien, om me daar vervolgens weer schuldig over te voelen. Tot op zekere hoogte lukt het me om veel mensen om me heen te hebben en dan, alsof er een soort maatschappelijke grens is bereikt, aan hoeveel mensen ik kan zien, valt de kracht om te doen alsof ik me goed voel weg en wil ik niets liever dan wegrennen en huilen en ik snap het niet. Ik snap gewoon verdomme niet, dat ik me zo voel. Ik ben gewoon niet gelukkig.’ Het was de eerste keer dat ik het hardop had uitgesproken. Ik ben niet gelukkig.

About the author

Annick Kalff (1998) is een jonge vrouw die positief in het leven staat. Toch raakte zij op 16-jarige leeftijd depressief en voor veel mensen om haar heen, waaronder voor haarzelf, was dit een moeilijk onderwerp om te begrijpen. Ze liep tijdens haar herstel tegen het stigma rondom depressiviteit aan en zette strijdlustig en gemotiveerd haar passie voor schrijven in om dit stigma te doorbreken. Ze heeft gelachen, gehuild en verschillende writersblocks gehad tijdens het schrijven, maar uiteindelijk is ze trots op haar resultaat: 'Droomvlucht'.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Droomvlucht - Wat je ziet is niet altijd wat het lijkt

Author:

Annick Kalff

Category:

Young Adult

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 16 x 24 cm

Release date:

24-03-2019

ISBN:

978-94-638-9139-4 / 9789463891394

Price:

€ 25,49

Language

Dutch